Pacietību! • IR.lv

Pacietību!

Nellija Ločmele

Kāda gan pacietība ir vajadzīga, lai kopš janvāra turpinātu pārzīmēt iespējamos Brexit scenārijus! Izrādās, izmaiņas lēmumos notikušas jau 29 reizes — un vēl jau neesam galā. Kāds politikas blogeris Berlīnē rūpīgi dara šo darbiņu un iemantojis plašu sekotāju loku, tāpēc par viņu stāstām šajā žurnāla numurā.

Taču vēl lielāka izturība ir vajadzīga, lai ar šiem lēmumiem dzīvotu. Cik sāpīgas pārmaiņas britu sabiedrībā ir novedušas pie šķeļošā Brexit balsojuma un kas vēl gaidāms nākotnē, ar savu trāpīgo aci vēro kinorežisors Šons Makalisters, kura filma par nelielās zvejnieku pilsētiņas Hallas sabiedrību šobrīd skatāma arī Rīgā. Režisors, kurš filmējis kara plosītas valstis, neslēpj dusmas par savas dzimtenes politiķu cinismu un bezatbildību, kas var nodarīt ne mazāk posta kā lādiņi.

Bez ieročiem rokās savdabīgu ofensīvu pret LTV turpina sabiedriskā medija uzraugs NEPLP. Nupat sagaidīts padomes lēmums par jaunajiem valdes locekļiem, kas aizvietos gada nogalē pēkšņi atlaistos. Izskatās, ka konkurss noslēdzies ar čiku, taču padome nav gatava to atzīt un LTV valdes priekšsēdētāja amatā iecēlusi vīru, kuram nav nekādas vērā ņemamas vadības prakses vai pieredzes medijos. Neticami, bet sabiedrisko mediju ar vairākiem simtiem darbinieku, daudzmiljonu budžetu un milzīgu lomu kvalitatīvas žurnālistikas attīstīšanā un sargāšanā vadīs datu analītiķis no farmācijas uzņēmuma. Šajā žurnālā intervējam Eināru Gielu, kurš diemžēl nespēj nosaukt pat būtiskākos valdes veicamos darbus. Izskatās pēc jauka zaķa, kuru padome kā burvju trikā izvilkusi no kādas cepures. Kādas — laiks rādīs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu