«Man nav politiskas aizmugures» • IR.lv

«Man nav politiskas aizmugures»

12
«Laikam lielākais skandāls ir par to, ka man patiešām nav reālas politiskas aizmugures.» Foto — Edmunds Brencis
Māra Miķelsone

Jaunais LTV valdes priekšsēdētājs Einārs Giels par to, kāpēc viņam žurnālistikā nav elku un ko nozīmēs uzņēmuma optimizācija

NEPLP izraudzītais Latvijas Televīzijas jaunais valdes priekšsēdētājs Einārs Giels (39) plašākai sabiedrībai nav pazīstams, taču arī Biznesa augstskolā Turība, kuras lektors viņš ir, nākas divreiz atkārtot Giela vārdu, pirms administratore nopurina galvu — nē, lekciju sarakstā todien tāds nav atrodams. Giels ir norunājis interviju tieši augstskolā un ierodoties piedāvā stūrīti vestibilā pie Studentu pašpārvaldes durvīm. Stalts, par sevi pārliecināts cilvēks — tāds pirmajā brīdī šķiet jaunais LTV vadītājs.

Taču viņa pieredze darbā medijos nepārliecina, ja vien par pieredzi var uzskatīt vecākā speciālista amatu kvalitātes jautājumos Preses namā, ko Giels pildījis no 1999. līdz 2006. gadam. Biznesa konsultants, Turības un Latvijas Jūras akadēmijas lektors, pēdējā darbavieta — Olainfarm mārketinga tirgus datu analītiķis. Giels bijis arī administratīvais vadītājs arhitektu birojā, atbildējis par zvanu centra informācijas sistēmu Latvijas Automoto biedrībā. Nevienu uzņēmumu Giels nav vadījis.

Toties Gielam piemīt radošs gars — viņš Ir atklāj, ka savulaik spēlējis Cēsu Tautas teātrī, viņa dzejoļi publicēti Cēsu kultūras biedrības Harmonija izdotos divos krājumos Man vārds uz mēles kopā ar citiem autoriem. Pašam ir savs dzejas blogs.

Kā šis vīrs nonācis sabiedriskā medija vadībā, nav skaidrs ne tikai Latvijas Žurnālistu asociācijai, kas aicina NEPLP atcelt lēmumu un izsludināt jaunu konkursu. NEPLP izvēli apšauba arī Saeimas deputāti — Jaunā konservatīvā partija un Jaunā Vienotība. Lai arī padome noliedz politisku ietekmi konkursā, LTV raidījums De facto svētdien pieļāva, ka uz gala lēmumu iespaidu varētu būt atstājusi partija KPV LV, proti, valdes loceklis, ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro agrāk strādājis kopā ar advokātu Pāvelu Rebenoku, kurš tagad ir ne tikai ministra padomnieks, bet arī Olainfarm padomes priekšsēdētājs. Savukārt KPV LV līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš Saeimā vada par medijiem atbildīgo komisiju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu