Maikls Perdī, rīko festivālu Rīga Pours • IR.lv

Maikls Perdī, rīko festivālu Rīga Pours

Maikls Perdī no Amerikas pārcēlās uz Latviju un pirms četriem gadiem atvēra alus bodi Beerfox. Šajā nedēļas nogalē ar domubiedriem rīko amatalus festivālu. Foto — Edmunds Brencis
Ieva Alberte

Pārkāpjot slieksni Maikla alus vietā Beerfox Stabu ielā, paziņoju saimniekam, ka alus man negaršo, tāpēc būšu atturīga savā vērtējumā. «Nekas, es jau negrasos pārliecināt par to, ka alus — tā tik ir manta!» saka Maikls Perdī, un viņa valoda skan tik amerikāniski, ka uzreiz jājautā — no kura štata viņš atbraucis? No Aiovas, un pirms sešiem gadiem no Amerikas pārcēlās uz Latviju, mīlas jūtu vadīts. Pēc diviem gadiem atvēra savu mazo alus bodīti. Šīs nedēļas nogalē, piektdien un sestdien, Maikls rīko pirmo Riga Craft Beer festivālu Rīga Pours, kas notiks pilsētas bāros un RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O Pārdaugavā. 

«Būs daudz mazo brūvētāju no Eiropas un Amerikas, būs daudz alus,» saka Maikls, kuram amatalus (craft beer) ir sirdslieta. Pēc profesijas viņš ir piensaimnieks, un ģimenei Amerikā pieder liela ferma, kurā Maikls ilgus gadus strādāja. Tad, ceļodams pa pasauli, viņš nobāzējās Gruzijā, sākdams tūrisma biznesu, taču kādā reizē Rīgā satika savu tagadējo draudzeni Ievu.

Lai kā man neinteresētu alus, veikaliņā pieploku pie etiķetēm. Tās ir tik brīnumainas! Vietējā alus darītāja Malduguns etiķete ar rozīgo dāmu, kuras krūtis visriņķī apkļauj koši dzeltenas bizes, solidarizējas ar kāda amerikāņu alus etiķeti, kur viļājas plika dāma ar lauvas galvu un vēl pāris rozā un violetu būtņu. Šis nav plaša patēriņa alus, tāpēc ir dārgāks.

Ideja par festivālu Maiklam radās pērn, kad viņš no alus darītavas Labietis īpašniekiem uzzināja, ka viņi šogad negrasās rīkot amatalus festivālu. Piekusuši. «Tas bija jauks pasākums Piena kvartālā, kur tikās visi mazo brūžu vadītāji un alus cienītāji, un man šķita, ka to tā nevar atstāt,» stāsta Maikls. Kopā ar Sergeju no Alus celles un Gļebu no Bears.lv, un vēl aluszini Andri Rasiņu nolēma organizēt Rīga Pours. «Gribu, lai Rīga alus pasaules kartē izskatās labi,» saka Maikls. Visi četri vīri izveidojuši karti, kuros 12 Rīgas bāros piektdien varēs nogaršot 68 dažādus alus. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu