Maģiskie stāsti • IR.lv

Maģiskie stāsti

Trīs radošas personības atklāj sev būtiskas grāmatas. Aizraujošu un augstvērtīgu literatūru, kas ne tikai rosina iztēli, bet arī maina skatienu, ar kuru raudzīties pasaulē


Oskars Rupenheits, kinorežisors

Džeroms Deivids Selindžers. Deviņi stāsti

Manai sievai nepatīk melnbaltais kino, manu brāli kaitina tukšas runas, bet es nevaru noturēt apmierinājuma smīniņu prom no lūpām un, iespējams, pat pašmaukstinu tās, kad lasu vai domāju par Selindžera darbiem.

Selindžers manu apziņu kairina vairākos slāņos, un, apzinoties, ka toņa, ritma un lietotās valodas proporcija grāmatā tomēr ir ļoti individuālas labsajūtas kombinācija, Selindžera varoņi un to rīcība satur visas tās vājības un jocīgumus, kas man liek nočukstēt — viņš ir tik cilvēcisks! Varonis, kuram gribas sekot, savienojumā ar brīnišķīgu izdomu — bingo! Melanholijas, ironijas un brīnišķīga humora apvienojums laikam ir tie instrumenti, ar kuriem Selindžers ielaužas manā apziņā dziļi, bet tik virtuozi. Liekas, visa mentāli militārā aizsardzība sasēžas tā, lai ērtāk, un skatās, kā Selindžers soļo taisni apziņas kontrolpanelī.

Ikviens no Selindžera darbiem satur maģisko, pēc mana prāta — perfekto, aizgrābšanas kombināciju, lai es nespētu nolikt grāmatu malā, pirms tā ir pilnībā «apēsta», un, pāršķirot lapas, aplaizu pirkstiņus, it kā nebūtu pasaulē nekā garšīgāka.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu