Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Sedermazohisms
Sonora Broka

ooo Kurska / Kursk. Viens no pazīstamākajiem dāņu režisoriem Tomass Vinterbergs radījis savu versiju par traģiskajiem 2000. gada notikumiem Barenca jūrā, kad pēc eksplozijas militāro mācību laikā nogrima Krievijas zemūdene Kurska. Filmai piesaistīta izcila Eiropas aktieru komanda — Lea Seidū, Matiass Šonarts, Kolins Fērts, Makss fon Sīdovs un citi. Tomēr viņu centīgā iejušanās estetizētā krievu zemūdenes komandas ikdienā īsti nepārliecina. Kino no 8. marta.

oooo Trīs dienas Kiberonā / 3 Tage in Quiberon. Režisores Emīlijas Atefas veidotā melnbaltā kinofilma ataino iedomātus notikumus slavenās Eiropas kinozvaigznes, Alēna Delona mūzas Romijas Šnaideres dzīvē. No dīvas te vairs nav nekā, trauslā, atkarību mocītā sieviete slēpjas no ārpasaules rehabilitācijas iestādē. Tomēr arī šeit viņu atrod žurnālisti, un top viņas slavenākā, līdz sāpēm atklātā intervija vācu nedēļas žurnālam Stern. Tolaik neviens nenojauta, ka pēc gada Šneideres vairs nebūs. Splendid Palace no 8. marta.

oooo Sedermazohisms/ Seder-Masochism. Animācijas filma Sedermazohisms atklās F-Rated kino dienas kinoteātrī Kino Bize. Filmas centrā ir režisores Nīnas Peilijas saruna ar tēvu par tradicionālajām Pashas svētku svinībām, kurās tiek lasīts Seders — stāsts par to, kā izraēlieši atbrīvojās no Ēģiptes verdzības. Filma ir dekoratīvs, izklaidējošs, bet vienlaikus arī nopietns komentārs par patriarhālās pasaules uzbūvi, ko pavada virkne populāru estrādes dziesmu. Pirms filmas saruna ar kinodienu kuratorēm par animāciju, feminismu un nekomerciālo kultūru. Kino Bize 8. martā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu