Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

26 pasaulē bagātākajiem cilvēkiem pieder tikpat daudz, cik pusei pasaules nabadzīgo cilvēku, aprēķinājusi labdarības organizācija Oxfam, norādot uz arvien pieaugošo ienākumu nevienlīdzību. Pasaulē bagātākā cilvēka, interneta veikala Amazon izveidotāja Džefa Bezosa turība sasniegusi 140 miljardus dolāru. Tikai 1% viņa mantības pielīdzināms visam viena gada veselības budžetam Etiopijā, kur dzīvo 105 miljoni cilvēku. Foto — AFP/LETA

Lielbritānijas premjere Terēza Meja pirmdien parlamentā vēlreiz apstiprināja vēlmi izstāties no ES un dosies uz Briseli runāt par iespējām mainīt Brexit vienošanos. Plāns B parlamentam bija jāpiedāvā pēc tam, kad pagājušajā nedēļā parlaments ar graujošu balsu pārsvaru noraidīja vienošanās līgumu ar ES. Tagad Meja konsultēsies par iespējamām izmaiņām Īrijas robežas jautājumā un atteiksies no 65 mārciņu nodevas Lielbritānijā dzīvojošajiem ES pilsoņiem. Par jauno Brexit priekšlikumu britu parlaments balsos nākamotrdien.

Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien parakstīja abu valstu draudzības līgumu. Merkele teica, ka jaunais Francijas un Vācijas līgums ir solis pretī kopējas Eiropas armijas izveidei. Kanclere piebilda, ka, Francijai un Vācijai padziļinot politisko un ekonomisko sadarbību, jāveido arī «kopēja militārā industrija».

ES pirmoreiz pieņēma sankcijas par ķīmisko ieroču izmantošanu. Sankcijas pirmdien piemērotas Krievijas militārā izlūkdienesta vadītājam un vēl astoņām Krievijas un Sīrijas amatpersonām.

Eiropas Parlaments ceturtdien apstiprināja noteikumu projektu, kas ļautu atņemt maksājumus no ES budžeta dalībvalstīm, kuras iejaucas tiesu darbā vai neapkaro korupciju. Priekšlikums vēl jāapstiprina arī ES dalībvalstīm.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu