LTV: Bemhenam “Rīgas satiksme” šogad izmaksājusi rekordlielu prēmiju • IR.lv

LTV: Bemhenam “Rīgas satiksme” šogad izmaksājusi rekordlielu prēmiju

2
Leons Bemhens tike nogādāts tiesā drošības līdzekļa paziņošanai. Foto: Edijs Pālens, LETA

Apcietinātais nu jau bijušais “Rīgas satiksmes” valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens šogad saņēmis rekordaugstu prēmiju – 11 500 eiro, svētdien ziņoja LTV raidījums “de facto”. Citi bijušie valdes locekļi šogad saņēmuši mazliet vairāk par 10 000 eiro.

Rakstiskā atbildē raidījumam “Rīgas satiksme” skaidro: “Valdes loceklim var izmaksāt prēmiju reizi gadā pēc gada pārskata apstiprināšanas. Nosakot prēmiju, ņem vērā kapitālsabiedrības darbības rezultātus iepriekšējā pārskata gadā, vidēja termiņa darbības stratēģijas izpildi un kapitālsabiedrības darbības rezultātus saskaņā ar definētajiem finanšu un nefinanšu mērķiem, kā arī valdes locekļa darbības rezultātus iepriekšējā pārskata gadā.”

“Rīgas satiksmes” valde ir saņēmusi prēmijas arī iepriekš, ziņo LTV. 2016.gadā valdes priekšsēdētājam izmaksāti 9180 eiro (bruto), valdes locekļiem – 8262 eiro (bruto) katram. 2017.gadā valdes priekšsēdētājs saņēmis  5737 eiro (bruto) un valdes locekļi – pa 5163 eiro.

Kā zināms, “Rīgas satiksmi” lielākoties finansē Rīgas nodokļu maksātāji, šogad dotācija uzņēmumam no Rīgas domes budžeta bijusi 123 miljoni eiro. “de facto” aprēķinājis, ka pašvaldības dotācija pēdējos piecos gados pieaugusi par 40%.

Raidījums stāstīja, ka “Rīgas satiksmes” un domes vadība gadiem nav atklājusi detaļas par RS tēriņiem. Cik, piemēram, tērē infrastruktūras uzturēšanai, cik – investīciju projektiem, cik efektīvs ir maršrutu tīkls – varbūt ir iespējas kaut ko apvienot. Tas ļautu pateikt – vai tas, cik RS izmaksā viena biļete, ir pamatoti.

Rīgas dome arī pārskaita transporta uzņēmumam naudu ar citiem mehānismiem. Piemēram, pat neprasot deputātu balsojumu, vienkārši kompensējusi zaudējumus (pirms diviem gadiem 10 miljonus eiro, pērn – teju 20), vai arī palielinājusi RS kapitālu – pēdējos divos gados tie bija vēl 30 miljoni eiro. Valsts kontrole iepriekš šādu naudas piešķiršanu ir nosodījusi.

Komentāri (2)

J.šveiks 17.12.2018. 03.26

ko tur nosodīt , kārtīgs naudas pumpis misteram 20$

0
0
Atbildēt

1

    Vahamurka > J.šveiks 17.12.2018. 12.20

    Gan jau KNABs viņam tiks klāt,nav tur vairs ne Juraša,ne Potāpovas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu