Kārlis Gross, godalgots drona pilots • IR.lv

Kārlis Gross, godalgots drona pilots

Kālis Gross ir pirmais latvietis, kas pasaules mēroga dronu sacīkstēs izcīnījis godalgu — 3. vietu. Sacīkšu droni ir mazāki un izveicīgāki nekā parastie. FOTO — lauris aizuopietis
Baiba Kļava

Nodarbe, kas reizē ir gan hobijs, gan sports, Kārlim Grosam (28) atnesusi bronzas medaļu sacīkšu dronu pasaules čempionātā Ķīnā. Sākotnējie treniņi tīra prieka pēc nu vainagojušies panākumiem, ļaujot puisim izcelties 34 valstu labāko dronu pilotu konkurencē.

Novembra sākumā izcīnītā medaļa pašam Kārlim ir milzīgs pārsteigums. Viņaprāt, katrs no sacensībās startējušajiem 128 pilotiem ir bijis ļoti ātrs, tādēļ cīņa bijusi spraiga jau no paša sākuma. Sacensību dalībniekiem ar dronu bijis jāizlido trīsdimensionāls maršruts, kas ved te augšā, te lejā, ap karogiem, caur vārtiem un vēl arī citiem elementiem, sacenšoties kā ātrumā, tā veiklībā. Šā sporta entuziastu skaits Latvijā sniedzas piecos simtos, bet pasaules čempionātā Ķīnā mūsu valsti pārstāvēja pavisam četri piloti — otrajam labākajam izdevās izcīnīt 8. vietu.

Gatavošanos čempionātam Kārlis sācis apmēram divus mēnešus iepriekš. Treniņi gan nav atšķīrušies no ierastajiem, kuros puisis ar dronu lido paša uzstādītajā trasē. To viņš izveido labi pārredzamā vietā, kur nav cilvēku un var brīvi lidot, tādēļ viena no treniņu vietām ir Lucavsala.

Tieši Lucavsalā ar dronu pasauli pirms diviem gadiem Kārli iepazīstināja viņa draugs. Kārlis iepriekš bija guvis pleca savainojumu, braucot ar longbordu. Atgūstoties pēc pleca operācijas, puisis vasarā meklēja sev kādu aktīvu nodarbi. Ievērojis, ka viens no draugiem lido ar dronu, nolēma aizbraukt līdzi uz Lucavsalu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu