Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Ūteija, 22. jūlijs
Kristīne Simsone

oooo Ūteija, 22. jūlijs / Utøya 22 Juli. Norvēģu režisora Ērika Popes veltījums asinis stindzinošajam 2011. gada slaktiņam Ūteijas salā ir līdz sirds dziļumiem satricinošs vēstījums. Nepārtrauktā kadrā iemūžinātā filma gluži vai dokumentālā manierē seko necilvēcīgajiem notikumiem no upuru skatpunkta. Aizkustinošs, līdz kaulam iedarbīgs un sociāli vērtīgs darbs. Kino no 1. novembra.

oooo Biedrs bērns / Seltsimees laps. Igauņu rakstnieces Lēlo Tungalas autobiogrāfijā balstītā drāma uz Staļina teroru 50. gadu Igaunijā raugās no bērna — sešus gadus vecās Lēlo — skatpunkta. Tas ir godīgs un tīrs, uzskatāmi parādot totalitārās iekārtas nejēdzības un baisumu. Neraugoties uz filmā atainoto notikumu smagumu, šis darbs ir piemērots arī bērniem. Starp citu, pirmā no igauņu simtgades filmām, kas kaimiņos paguvusi kļūt par «bestselleru». Kinoteātrī Cinamon no 26. oktobra.

ooooo Putina liecinieki / Putin’s Witnesses. Laikam ejot, uz daudz ko var paraudzīties skaidrāk, piemēram, Vladimirs Putins tūkstošgades mijā jau uzvedās kā diktators, nevis politiskais paipuisītis, kā polittehnologiem labpatika jauno prezidentu atainot. Režisors Vitālijs Manskis, pārmontējot 90. gadu beigās paša safilmēto materiālu (kas atlicis no reklāmprojekta par Putinu), ir izveidojis gudru, personisku un atjautīgu portretu gan par Putina nākšanu pie varas, gan par apkārtējo līdzatbildību. Splendid Palace no 1. novembra.

Bohēmista Rapsodija / Bohemian Rhapsody. Filma par Fredija Merkūrija un leģendārās rokgrupas Queen biogrāfiju neapšaubāmi ir viens no ambiciozākajiem un intriģējošākajiem veikumiem šāgada komercrepertuārā. Režisors Braiens Singers un scenārists Entonijs Makkārtens ir uzņēmušies sarežģītu uzdevumu: atainot personības, kas veido daļu no mūsdienu popkultūras ikonogrāfijas. Neesmu redzējusi. No 1. novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu