Nē, nē, nē! • IR.lv

Nē, nē, nē!

4
Indra Sprance

Starp ZZS sarakstu līderiem neviens nepieļauj valdību ar Saskaņu, tomēr daži izvairās no atbildes

Vai jūs 13. Saeimā varētu atbalstīt valdību ar Saskaņu — kopēju koalīciju vai citu sadarbības formu? Šādu jautājumu Ir nolēma uzdot visiem ZZS ministriem, atkārtoti kandidējošiem Saeimas deputātiem un visu apgabalu sarakstu pirmajam piecniekam. Iemesls ir fakts, ka apvienības līderi oficiāli noliedz šādu iespēju, taču vienlaikus Ir noskaidroja, ka ZZS veic sabiedriskās domas aptauju Kurzemes apgabalā, cenšoties izzondēt, kāda būtu vēlētāju attieksme pret ZZS sadarbību ar Saskaņu.


Māris
Kučinskis, Ministru prezidents
«Nē, nē, nē!»


Raimonds
Bergmanis, aizsardzības ministrs
«Nē, nē!»


Artūrs Graudiņš,
Zemnieku savienības ģenerālsekretārs
«Skaidri un gaiši — nē!»


Dana
Reizniece-Ozola, finanšu ministre
«Nē, es pilnībā izslēdzu šādu iespēju.»


Anda
Čakša, veselības ministre
«Es domāju, ka ne.»


Līga
Kozlovska, Saeimas deputāte
«Nē, nē, nē!»


Valters
Dambe, Saeimas deputāts
«Nē!»


Uldis
Augulis, satiksmes ministrs
«Nē, ZZS jau sen ir to pateikusi, it sevišķi Latvijas Zemnieku savienība — mēs nesastrādāsimies ar Saskaņu


Guntis
Kalniņš, Saeimas deputāts
«Pašreiz es neesmu gatavs atbalstīt valdību kopā ar Saskaņu, un diezin vai tās domas varētu pamainīties.»


Ainārs
Mežulis, Saeimas deputāts
«Nē, es personīgi esmu kategoriski pret jebkurā formā.»


Jānis
Klaužs, Saeimas deputāts
«Godātā žurnāliste, kad es būšu nākamajā Saeimā, tad par to arī domāšu!»


Andris
Bērziņš, Saeimas deputāts
«Nē!»


Armands
Krauze, Saeimas deputāts
«Es personīgi ne.»


Edgars
Putra, Saeimas deputāts
«Nē, nekādā gadījumā. Ja kaut kas tāds notiktu, tad es kļūtu par neatkarīgu deputātu.»


Jānis
Dūklavs, zemkopibas ministrs
«Līdz šim esam savu viedokli pauduši — šobrīd mēs to nevarēsim atbalstīt. Ja man privāti jāsaka, tad šobrīd, kamēr Saskaņā nav pieņemti būtiski lēmumi attiecībā par valodām un visi šie konkrētie jautājumi, tikmēr nevarētu to darīt. Ja nostāja būtu būtiski mainījusies šajos pamatvalstiski svarīgajos jautājumos, tad varbūt mēs varētu apspriest šo jautājumu.»


Jānis
Vucāns, Saeimas deputāts
«Šī brīža situācijā, kad ZZS premjera amata kandidāts ir Māris Kučinskis, kurš paudis negatīvu attieksmi pret šādu sadarbību, tad — nē. Ja būs cita situācija, tad arī runāsim. Saskaņa arī mainās, mēs jau nezinām, ko ievēlēs. Manas domas par Saskaņu ir atkarīgas no tā, kā viņi ne tikai vārdos, bet arī darbos maina attieksmi pret latviešu valodu, tas ir visizšķirošākais — ka Latvijā vienīgā valsts valoda ne tikai de iure, bet arī de facto ir latviešu valoda.»


Valdis
Kalnozols, Saeimas deputāts
«Esmu par tiem cilvēkiem, kam ir kopīgs mērķis. Mans uzskats, ka sadalīt Latviju politiskās partijās ir «skaldi un valdi», tā ir nepareiza rīcība. Tā ir mana atbilde — ne jā, ne nē.»


Gundars
Daudze, Saeimas deputāts
«Esmu komandas cilvēks, es pilnīgi piekrītu ZZS viedoklim — mēs šobrīd neizskatām un neatbalstām nekādas koalīcijas vai sadarbības iespējas ar Saskaņu valdībā. Es pateicu to, par ko visi tagad cepas [par atbalstu sadarbībai ar Saskaņu intervijā Rīga TV24], bet es to neesmu teicis par valdību. Sadarbība parlamentā notiek visu laiku. Nevajag izraut no teksta, johaidīarārā, to, ko es neesmu teicis!»


Artis
Rasmanis, Saeimas deputāts
«Partijas vadība vairāk vai mazāk ir novilkusi sarkano līniju un pateikusi, ka nav gatava strādāt ar Saskaņu. Tas man liek domāt, ka mēs no saviem uzstādījumiem neatkāpsimies. Personiskais viedoklis ir tāds pats.»


Augusts
Brigmanis, Saeimas frakcijas vadītājs
«Nē, nekādos variantos. Es pat pateiktu vairāk — ja kaut kādā abstraktā veidā, kam es nedodu pat procentu iespējamības, ZZS varētu piekrist iet [kopā ar Saskaņu], tad es personīgi izstātos no ZZS.»


Jānis
Trupovnieks, Saeimas deputāts
«Šobrīd pietiekami skaidri mūsu attieksmi par iespējamo sadarbību ar Saskaņu ir pateicis frakcijas vadītājs Brigmaņa kungs — nē! Mēs neredzam tādu iespēju, un mūsu vēlētāji būs vīlušies, ja mēs to darīsim.»


Janīna Jalinska,
Daugavpils novada domes priekšsēdētāja
«Nē.»


Jānis Kļaviņš,
uzņēmējs
«Noteikti ne!»


Kārlis
Seržants, Saeimas deputāts
«Es nevaru atbildēt par 13. Saeimu, nezinot, kāds būs tās sastāvs, bet mans personiskais viedoklis ir kategorisks «nē» jebkādai sadarbībai ar Saskaņu valdības līmenī.»


Valdis
Skujiņš, Saeimas deputāts
«Personiski — nē! Liepājas partijai nav tāda uzstādījuma.»


Inese
Aizstrauta, Saeimas deputāte
«Šinī gadījumā personiskais viedoklis ir frakcijas viedoklis — mēs neatbalstām sadarbību ar Saskaņu


Juris
Vectirāns, Saeimas deputāts
«Kad ievēlēs, tad arī skatīsimies! Mēs ievērojam frakcijas viedokli, turklāt tas ir viennozīmīgs visu lēmums.»


Aija 
Barča, Saeimas deputāte
«Liepājas partija un arī ZZS lēmumu nav mainījusi un valdību ar Saskaņu negatavojas atbalstīt. Tas ir tas, ko es zinu.»


Edgars
Tavars, Zaļās partijas valdes priekšsēdis
«Es kā partijas priekšsēdētājs neredzu iespēju, kā ZZS, it īpaši Latvijas Zaļā partija, varētu veidot valdību kopā ar Saskaņu, atbalstīt tās nonākšanu koalīcijā.»


Jānis
Lediņš, Jūrmalas domes deputāts
«Nē, ir Zaļās partijas valdes lēmums, ka mēs ar Saskaņu nesadarbojamies.»

Foto — LETA un Facebook

Komentāri (4)

ak 15.09.2018. 14.19

“Mēs ievērojam frakcijas viedokli…”
Vai ievērojāt cik bieža ir šāda atbilde? Un tagad uzminiet, noskaidrojiet, izzīlējiet, vienalga kā, tieciet pie skaidrības, kā rodas tas “frakcijas vidoklis”. Tas ir tikpat mīklains kā Visuma izcelšanās, kā laika un telpas rašanās. Neviens to nezin, jebkurš apgalvojums var būt gan patiess, gan nepatiess. Nevienu nevar vainot melos, viss ir godprātīga zinātniska kļūdīšanās. Esmu dzimis un dzīves lielāko daļu nodzīvojis “demokrātijā” kurā valdija viedoklis (есть мнение), kas, kā to šodien saprot katrs bērnudārsa absolvents, piederēja ğenerālsekretāriem importa hūtēs. Izņēmums vienīgi bija Josifs Visarionovičs, kuram labāk patika furažkas, taču it sevišķi viņš itin bieži savā runā iestarpināja iemīļoto “есть мнение, товарищи”. Pats par sevi saprotams, savu galvu lietot šādâs reizēs bija dzīvībai bīstami, Redzam, ka igstošas atlases rezultātā reflekss ir saglabājies, kaut arī apdraudēts ir tikai komforta līmenis un maciņa biezums. Tak čto – mēs jau darīsim kā pavēlēsiet, cienītie balsotāji,, ja tik nelīs piķa lietus.

+1
0
Atbildēt

0

vvilums 13.09.2018. 18.46

Ja nesadarbosies koalīcijā, tad sadarbosies atbildīgajos balsojumos , viens pīpis.Pirmsvēlēšanu solījumi un pēcvēlēšanu darbi parasti nesakrīt it sevišķi tādiem “glumiķiem” kādi ir kremļa-lembja padauzas. Vai vēl kāds ir redzējis lielākus meļus kādi ir kremlī kopš Ģebelsa laikiem?

+2
-1
Atbildēt

0

tonijs 13.09.2018. 19.44

Kur tad Lemberga viedoklis? Kā viņš pateiks, tā būs. Es domāju, ka ar Saskaņu vajag sadarboties jautājumos, kas rūp visiem Latvijas iedzīvotājiem neatkarīgi no tautības (tiesiskuma nodrošināšana, ekonomikas izaugsme, sociālā nodrošināšana, veselības, vides aizsardzība u.tml.), bet nevajag sadarboties jautājumos, kas saistīti ar nacionālo drošību un latviešu valodu kā valsts valodu.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu