Ārpus sociālo tīklu burbuļa • IR.lv

Ārpus sociālo tīklu burbuļa

Pagājušā gada festivālā Lampa. Foto — LETA
Marija Leščinska

Simtgades un vēlēšanu gadā sarunu festivāls Lampa aicina domāt un runāt par uzticēšanos

Lai tiktu tuvāk patiesībai, jādodas ārā no komforta zonas satikties un sarunāties. Uzticēties kaimiņam. Uzticēties valstij. Un uzticēties sev. Līmeņi ir ārkārtīgi dažādi, saka Lampas programmas kuratore Egita Prāma. Festivālā norisināsies gandrīz 300 dažādu pasākumu — sarunas, diskusijas, izrādes un spēles.

Erudītākā partija

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ceturtā festivāla programmai ir divi būtiski papildinājumi — Politiskā arēna, kas kopā pulcinās gan politiķus, gan viņu darba vērtētājus, un jauniešu programma Īssavienojums, kurā īpaša uzmanība tiks veltīta 14—18 gadus vecajiem apmeklētājiem. Politiskajā arēnā veidot tiešu sarunu ar vēlētājiem tika aicinātas visas nacionāla līmeņa partijas. Atsaucās astoņas. Katra no tām savā teltī veidos atsevišķu programmu, taču arēnas viducī būs uzslieta arī kopēja telts, kurā sarunas rīkos nevalstiskās organizācijas un Latvijas Universitāte, aicinot piedalīties arī klātesošos politiķus. Viena no sarunām būs festivāla rīkotāju, fonda atvērtai sabiedrībai Dots veidotā diskusija Kā atgūt saprātu priekšvēlēšanu kampaņās? «Arī politiķiem ir vēlme būt sakarīgiem, jautājums — vai iespējas viņiem to atļauj? Parunāsim par to, vai melnās PR kampaņas ir vienīgā metode, kā strādāt,» stāsta programmas kuratore.

Tomēr līdzās nopietnām sarunām šajā zonā norisināsies arī dažādas izklaidējošas aktivitātes. Piemēram, Ārpolitikas čempionāts 2018 un Prāta spēles, kurās noskaidrosies, kura no astoņām partiju komandām ir viserudītākā. Bet Politiķu cepiens šogad pārtapis Vēlēšanu cepienā, vairs neizceļot konkrētus Saeimas mandātu kārotājus. «Politiķu Cepiens atdzims jaunā veidolā — ir vēlēšanu gads, kas katru dienu nāk ar jaunu pārsteigumu ziņās. Arī mēs nāksim ar pārsteigumiem un jau nopietni gatavojamies. Par ko vēlēt? Kā vēlēt? Kā kandidēt? Mēs jums visu pastāstīsim,» saka viena no Cepiena dalībniecēm režisore Marta Elīna Martinsone.

Savukārt programma Īssavienojums tiek veidota, lai būtu gan formas, gan satura ziņā interesanta jauniem cilvēkiem. Tās norisei TreeHouse Place radīs īpašu skatu platformu Riekstukalnā. Būs gan YouTube un sociālo tīklu zvaigznes un radošās darbnīcas, gan sarunas par tādām būtiskām tēmām kā patriotisms un izglītība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu