Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Gada laikā Latvijā samazinājās iedzīvotāju skaits — 2018. gada sākumā Latvijā dzīvoja 1,934 miljoni iedzīvotāju. Tas ir par 15 700 mazāk nekā 2017. gadā. Pērn mirušo skaits  par 7900 pārsniedza dzimušo skaitu, un tas ir lielākais pēdējo četru gadu laikā. Statistika rāda, ka pērn samazinājās iedzīvotāju emigrācijas temps.

Sestdienas vakarā telekomunikāciju uzņēmuma Lattelecom tīkla avārija skāra vairāk nekā 80 000 klientu visā valstī. To izraisīja negaidīta IP adrešu izdales sistēmas avārija. Sestdien Lattelecom klientiem nedarbojās ne internets, ne interaktīvā TV. Uzņēmums pakalpojumu atjaunoja pakāpeniski dažu stundu laikā.

No 1. jūlija par 27,8% visiem elektroenerģijas lietotājiem saruks obligātā iepirkuma komponentes (OIK) fiksētā daļa. Par to lēma Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.

SAB pagājušajā nedēļā anulēja pielaidi valsts noslēpumam kukuļņemšanā aizdomās turētajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam. SAB apstiprināja, ka Rimšēviča pārbaude ir pabeigta, bet lēmumu publiski nekomentēja. Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš pielaides anulēšanu uzskata par politiski motivētu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu