ASV vēstniecība izplata drošības brīdinājumu par Latviju (papild.) • IR.lv

ASV vēstniecība izplata drošības brīdinājumu par Latviju (papild.)

1
Norāde pie ASV vēstniecības ēkas. Foto: Rinalds Ekmanis, LETA

ASV vēstniecība Latvijā ir izplatījusi drošības brīdinājumu ASV pilsoņiem Latvijā saistībā ar iespējamiem terorisma draudiem. ASV vēstniecība Latvijā izplatījusi drošības paziņojumu saviem pilsoņiem par 8. un 9. maijā Rīgā plānotajiem pasākumiem.

Vēstniecība aicina savus pilsoņus būt piesardzīgiem lielu pulcēšanās vietu vai protestu tuvumā, sekot līdzi vietējiem medijiem par jaunākajiem notikumiem, būt modriem par apkārt notiekošo, būt neuzkrītošiem, kā arī informēt draugus un ģimeni par savu drošību.

Vēstniecība informē, ka Uzvaras pieminekļa apkārtnē 8. maijā no plkst. 18 paredzēts koncerts, bet 9. maijā no plkst. 10 pie Uzvaras pieminekļa notiks piemiņas pasākumi. Tāpat vēstniecība brīdina ASV pilsoņus par gājieniem, kas notiks 9. maijā no viesnīcas “Maritime Park Hotel” līdz Uzvaras piemineklim un no Strēlnieku laukuma līdz Brīvības piemineklim. Rīgas domē 9. maijā pieteikts ikgadējais biedrības “9.may.lv” pasākums pie Uzvaras pieminekļa, kā arī divi gājieni.

Paziņojumā uzsvērts, ka ASV valdībai joprojām ir bažas par to, ka teroristi varētu censties vērsties pret ASV pilsoņiem. Teroristi varot izmantot dažādas taktikas, piemēram, vardarbīgus uzbrukumus vai nolaupīšanu. Viņu uzbrukumi varot būt mērķēti uz skolām, slimnīcām, baznīcām, tūrisma vietām, transporta mezgliem un citām vietām.

ASV pilsoņi tiek mudināti uzmanīties sabiedriskās vietās, izvērtēt ceļojumu maršrutus, padomāt par personīgajiem drošības plāniem u.tml. Ja tiešām noticis uzbrukums, ASV pilsoņi tiek mudināti sazināties ar vēstniecību un sekot līdzi vietējās varas sniegtajai informācijai.

ASV vēstniecības Latvijā Preses un kultūras nodaļa “Latvijas Avīzei” uzsvērusi, ka paziņojums nav saistīts ar kādiem ārkārtas apstākļiem, bet gan tā vairāk esot ikdienas prakse – izplatīt ziņas, lai informētu ASV pilsoņus par drošības situāciju Eiropā. “Informācija pēc būtības ir vispārēja, bet ir nepieciešama, lai darītu vērīgu lielāku sabiedrības daļu, tādēļ esam lēmuši izplatīt drošības brīdinājumu,” skaidrots ASV vēstniecības Latvijā Preses un kultūras nodaļā.

Avoti Latvijas Ārlietu ministrijā uzsvēruši ka, visticamāk, šis ir standarta brīdinājums ASV pilsoņiem par kopējo situāciju Eiropā. Arī uzņēmējs un bijušais ASV militārais atašejs Latvijā Deivids Holahans atzinis, ka paziņojums, visticamāk, veidots, ņemot vērā vispārējos Eiropā pastāvošos terorisma draudus, un paziņojums attiecināts uz Latviju kā Eiropas daļu.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (1)

vitalisvita 13.05.2018. 11.44

Jā “…paziņojums attiecināts uz Latviju kā Eiropas daļu”. Un tas nozīmē, ka tas “attiecināts” uz Eiropas Austrumu daļu, bet ne musulmāniskajiem dienvidiem.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu