Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Norvēģu biatlona superzvaigzne Ūle Einars Bjerndālens otrdien preses konferencē paziņoja, ka pārtrauc biatlonista karjeru, un uzrāpās viņam veltītajā statujā dzimtajā pilsētā Simostrandā. Kopš savas profesionālā sportista karjeras sākuma 1993. gadā Bjerndālens izcīnījis 13 olimpiskās medaļas — astoņas zelta, četras sudraba un vienu bronzas. Foto — AFP/LETA

Ķīna no 2. aprīļa 128 ASV preču importam piemēroja ievedmuitas tarifus trīs miljardu dolāru apmērā. Preču skaitā ir cūkgaļa, vīns un augļi. Cūkgaļai ievedmuita paaugstināta par 25%. Ķīna ir lielākā cūkgaļas patērētāja pasaulē. Šis ir pretsolis ASV martā piemērotajiem tarifiem metālu importam. Tikmēr ASV piedraudēja ar vēl vienu tarifu ieviešanu pret Ķīnu — par intelektuālā īpašuma tiesību ļaunprātīgu pārkāpšanu.

Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns pirmajā ārvalstu vizītē kopš stāšanās valsts vadītāja amatā 2011. gadā apstiprināja, ka ir gatavs atteikties no kodolieročiem. Kima vizīti Pekinā oficiāli apstiprināja tikai pēc viņa aizbraukšanas no Ķīnas. Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins pieņēma uzaicinājumu doties atbildes vizītē uz Ziemeļkoreju. Pekina par sarunām ar Kimu informēja Vašingtonu. Prezidents Donalds Tramps negrasās mazināt ASV spiedienu, un sankcijas pret Ziemeļkoreju turpināsies līdz abu valstu tikšanās maijā.

Svētdien sākās ASV un Dienvidkorejas ikgadējās kopējās militārās mācības, kas šogad nav izraisījušas asu Ziemeļkorejas retoriku. Mācībās iesaistīti 11,5 tūkstoši amerikāņu un 290 tūkstoši dienvidkorejiešu karavīru. Šoreiz tās ilgs mēnesi, un mācībās nebūs iesaistīti ASV lidmašīnu bāzes kuģi un atomzemūdenes.

Prezidents Donalds Tramps telefonsarunā 20. martā pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām vizītē Vašingtonā ielūdzis Krievijas galvu Putinu, ziņo Kremlis. Vizītes laiks vēl nav zināms.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu