Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pēc piecas stundas ilgas sēdes Tieslietu padome pirmdien nenonāca pie vienotas nostājas, kā vērtēt šaubīgu maksātnespējas procesu iztiesāšanu. Tā dēvēto ceļojošo firmu lietas laikā no 2008. līdz 2014. gadam izpētīja žurnāls Ir, konstatējot, ka šīs lietas pārsvarā skatīja šaurs tiesnešu loks. Daļa padomes aicināja vērtēt konkrētos tiesu gadījumus un sniegt sabiedrībai skaidrojumu. Otra daļa bija pret tiesnešu «raganu medībām». Lēmuma pieņemšanu atlika uz padomes sēdi februāra sākumā.

Ministru kabinets otrdien piekrita no 2019. gada 1. septembra vispārējās izglītības iestādēs sākt pakāpenisku pāreju uz mācībām latviešu valodā. Pāreja jānoslēdz 2021./2022. mācību gadā. Jaunais mācību valodas regulējums paplašinās mazākumtautību jauniešu iespējas.

Latviju Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā februārī pārstāvēs 35 sportisti deviņos sporta veidos, paziņoja LOK. Salīdzinājumā ar iepriekšējām ziemas spēlēm Latvijas delegācija ir mazāka tāpēc, ka šoreiz nepiedalīsies hokeja komanda.

Piektdien Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa sāka skatīt Latvenergo kukuļošanas un naudas legalizācijas lietu, kas saistīta ar Rīgas 2. termoelektrostacijas pārbūvi. Uz apsūdzēto sola sēdās 12 cilvēki, arī bijušie uzņēmuma augstākie vadītāji Kārlis Miķelsons un Aigars Meļko.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu