Kristīnes Balanas un Andreja Osokina duets koncertē Latvijā • IR.lv

Kristīnes Balanas un Andreja Osokina duets koncertē Latvijā

35
Kristīne Balanas un Andrejs Osokins. Foto: Jānis Romanovskis

“Duo LV” mūziķi augustā kopā koncertēs vairākās Latvijas pilsētās, atskaņojot Bēthovena, Prokofjeva, Ļutoslavska kamermūziku

Kristīnes Balanas un Andreja Osokina duets pauž profesionalitāti un virtuozitāti. Viņi iedziļinās komponista pasaulē un atklāj personības unikālās šķautnes un sniedzot saviem klausītājiem pārdomātas un individualizētas skaņdarbu interpretācijas.

Abi latviešu mūziķi ir spožas personības, kas izpelnījušies publikas mīlestību gan Latvijā, gan ārpus tās. Viņu sadarbība sākusies 2009. gadā, studējot Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Vienotu māksliniecisko vērtību dzīti, duets “Duo LV” sniedz koncertus Lielbritānijā un Latvijā. Viņus interesē Bēthovena, Brāmsa, Šūmaņa un Prokofjeva partitūras, kā arī retāk atskaņojami latviešu komponistu darbi un to popularizēšana pasaulē.

Aizvadītajā koncertsezonā Kristīnes Balanas interpretācijā ir izskanējuši daudzi spilgti vijoļkoncerti, tai skaitā Elgāra, Mendelszona, Prokofjeva koncerti kopā ar Londonas filharmonijas orķestri, Parīzes kamerorķestri, orķestri “Israel Camerata” un citiem mūziķiem. Savukārt Andrejs Osokins koncertējis Berlīnes filharmonijā, “La Verdi” zālē Milānā, “Alte Oper” Frankfurtē, bet Latvijā nupat saņēmis publikas nerimstošās stāvovācijas koncertā “Trīs Osokini Jūrmalā”.

“Duo LV” tuvākie koncerti Latvijā notiks 23. augustā Smiltenes kultūras centrā, 24. augustā kultūras centrā “Berģi”, 25. augustā Saldus Mūzikas un mākslas skolā un 26. augustā Ropažu Kultūras un izglītības centrā.

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu