Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā


KNAB
nesāks kriminālprocesu par zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS), iespējams, nedeklarēto īpašumu Rīgas brīvostā, oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijā teica KNAB priekšnieks Jēkabs Straume. Viņš gan nenosauca Dūklava vārdu, taču apliecināja, ka resoriskā pārbaude par žurnālā Ir publicēto informāciju ir beigusies. Toties KNAB sācis jaunu pārbaudi par, iespējams, prettiesiska labuma pieņemšanu no amatpersonas. Pārbaudi pabeigs mēneša laikā.

Oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisija, par spīti sabiedrības un dažu partiju līderu aicinājumiem, nemainīja vadītāju, bet pielaide valsts noslēpumam ir tikai diviem no komisijas – Andrejam Judinam (V) un Igoram Pimenovam (S). Pārējie, to skaitā vadītāja Inguna Sudraba, drošības iestā-dei pieprasījuši šo pielaidi izsniegt. Pielaides nesaņemšanas gadījumā Sudraba neturpināšot vadīt komisiju.

Lidostā Kiprā 4. augustā Interpols aizturēja jau desmit gadus no soda bēguļojošo Krievijas pilsoni Germanu Milušu. Viņam 2007. gadā Latvijas tiesa piesprieda piecus gadus cietumā un mantas konfiskāciju par 20 tūkstošu latu kukuļa došanu deputātam Ilmāram Ančānam, lai ievēlētu Juri Hlevicki par Jūrmalas mēru. Vēl no soda izciešanas bēguļo kukuļdošanas starpnieks Leonīds Lasmanis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu