"Liepājas mākslas forumā" - plašs elektroniskās mūzikas klāsts • IR.lv

“Liepājas mākslas forumā” – plašs elektroniskās mūzikas klāsts

29
Publicitātes foto

Koncertzālē “Lielais dzintars” mūsdienu mūzikas un mākslas festivālā “Liepājas mākslas forums” šogad aicinās iepazīt elektroniski radīto skaņdarbu daudzveidību un audiovizuālu mūzikas baudīšanas pieredzi

Pirmā diena – 4. augusta novakare – solās būt četrkārtīgi raiba mākslas pieredžu daudzveidībā un veldzējumā. Uz koncertzāles “Lielais dzintars” Eksperimentālās skatuves kāps četri (patiesībā pieci) elektroniskās mūzikas mākslinieki no Liepājas.

Jauno mediju mākslinieks no Liepājas Uldis Hasners divjūgā jūdz vizuālo un audiālo pasauli – skaisti plūstošu tehno, kurā sajaucas baltais troksnis, popmūzikas ritmi un vizuāli ceļojumi krāsu viesuļos. Artis Kuprišs piedalījies neskaitāmos elektroniskās mūzikas projektos, veidojis skaņas instalācijas mākslas festivālos, bet savās jaunākajās kompozīcijās Artis savieno ietekmes no elektroniskās deju un latviešu tradicionālās mūzikas.

Apvienību VOID veido Reinis Naļivaiko un Artūrs Kalvāns. Viņi interesējas par tukšumu, neko, attēla un skaņas kopslēgumu. Uz skatuves VOID improvizē ar vides ierakstos vāktu un skaņu sintezēšanas procesā veidotu skaņvielu.

Liepājas performancē būs klausāmas un skatāmas ietekmes no komponista Kendži Kavai 1995. gadā sarakstītā skaņu celiņa zinātniskās fantastikas filmai “Ghost in the Shell”.

Ar skatuves vārdu k/bit darbojas Kristaps Biters. K/bit audiovizuālo performanci sauc “Ezers” – tāpat kā Haralda Sīmaņa slaveno dziesmu, kas ieguls trokšņu mūzikas, tumšās ambiences un magnētisko lentu manipulētos veidolos. Acs skatīs kailu ķermeni, kas no ezera dzīlēm uzpeld virspusē un ievelk pirmelpu, atklājot simbolisku paralēli ar Sīmaņa daiļradi un trešo atmodu.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu