Pabriks: "Vienotībai" jākļūst daudz aktīvākai un tai nepieciešama "stingra roka" • IR.lv

Pabriks: “Vienotībai” jākļūst daudz aktīvākai un tai nepieciešama “stingra roka”

10
Foto: Sintija Zandersone, LETA

“Vienotība” pieļāvusi kļūdu, neveidojot kopīgu sarakstu ar citām līdzīgas ideoloģijas partijām uz pašvaldību vēlēšanām

“Vienotības” politisko pozīciju atgūšanai partijai ir jākļūst daudz aktīvākai un tās vadībā ir nepieciešama “stingra roka”, šādu viedokli trešdien Latvijas Radio pauda “Vienotības” politiķis, Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks.

Pēc Pabrika vārdiem, “Vienotības” politiķi nedrīkst domāt, ka partija ir mūžīga. Lūgts precizēt, vai viņš paredz partijas galu, Pabriks tieši neatbildēja, bet atzīmēja, ka nav pareizi cerēt, ka viss pats par sevi atrisināsies. “Vienotībā” esam pieļāvuši gana daudz kļūdu, mums trūkst jaunu līderu, neesam pietiekami aktīvi vadījuši partiju, neesam gana pamanāmi valdības darbā, mums ir jābūt aktīvākiem, piebilda politiķis.

“Jautājums ir, vai mēs turpināsim noasiņot ierakumos, vai arī iesim uzbrukumā,” turpināja Pabriks.

Pēc viņa domām, “Vienotība” pieļāvusi kļūdu, neveidojot kopīgu sarakstu ar citām līdzīgas ideoloģijas partijām uz pašvaldību vēlēšanām, tāpēc Pabriks atkārtoti pauda viedokli, ka “demokrātiskā flanga” partijām būtu jāapvienojas, un tieši šajā virzienā viņš saskata “Vienotības” nākotni, ziņo LETA.

Tāpat partijas glābšanai esot nepieciešama “stingra roka”, un būtu labi, ja šī stingrā roka atrastos Saeimas frakcijā. Viņš atzina, ka Eduardam Smiltēnam neviens partijas priekšsēdētāja vietu nav garantējis, bet Solvita Āboltiņa lai arī ir ļoti spēcīga politiķe, tomēr viņas zemais reitings neļaušot izvilkt partiju no krīzes.

“Diemžēl izteiktu gaismu tuneļa galā neredzu,” atzina Pabriks, aicinot tomēr sagaidīt augustu, kad partijas kongresā “paskatīsimies, cik daudz mums to karotāju vēl ir palicis”.

Runājot par piecu Saeimas deputātu aiziešanu no partijas, Pabriks atzina, ka tā briedusi ilgāku laiku. Viņa skatījumā, šie cilvēki būs jaunā politiskā spēka veidotāji, nevis pievienosies tam. Tāpēc viņš uzskata, ka šiem pieciem cilvēkiem nebūtu jāpaliek “Vienotības” frakcijā, jo viņi tikai izmantos “Vienotību” savās interesēs.

Pabriks atzīmēja, ka šo cilvēku lēmums veidot jaunu partiju iezīmē nopietnas izmaiņas Latvijas politikā, jo attiecīgās politiskās nišas spēki būtiski sašķeļas.

 

Komentāri (10)

Mantrausis 26.07.2017. 12.26

Dīvaini. Jau kuro gadu partijas kolēģi, prese Āboltiņu sauc par ietekmīgu. Es vēl spēju saprast Lemberga ietekmi, jo naudu Latvijā vēlas katrs: tā ir valsts sistēmas politizglītība! Bet, ko un kā ietekmē Āboltiņa??? Vai viņa izmanto slepenu info, vai citas sviras ietekmei???

+3
0
Atbildēt

1

    basta > Mantrausis 26.07.2017. 12.37

    to Mantrausis

    Āboltiņa ir emisāra Saviska apteksne. Vai domā viņa pati izteica Jānim Junkuram piedāvājumu, no kura tas nevarēja atteikties?

    0
    0
    Atbildēt

    0

Skumjais Bruņinieks 26.07.2017. 14.33

Vienotības biedriem ir vajadzīga nevis “stingra roka”, bet gan stingras kājas, jo tūlīt visi skriešus laidīsies prom no grimstošā kuģa.

“Stingras kājas” un vēl laba politiskā oža, lai zinātu, kurai interešu grupai(oi, piedodiet, partijai) pieslieties.

Parasti politiķi(un tas būtu normāli) politisko partiju mēģina atrast, pēc savas pārliecības..nu, lai izvēlētās partijas ideoloģija sakrīt ar politiķa uzskatiem.

Bet greizo spoguļu karaļvalstī viss ir otrādi…no ligzdas izkritušais politiķis, meklējot sev jaunu mājvietu, vispirms atrod partiju, kur brīvas vakances un konkurence mazāka un tad aši piekārto savu pārliecību atbilstošās partijas uzstādījumiem.

Spilgts piemērs bija NA jaunizceptā ministre Grende, kas neilgi pirms vēlēšanām bija aktīva SC ņēmēja valdībā, bet, lai tiktu pie šprices, krasi mainīja savu pozīciju.

Vēl smuki izskatās nacionāļu Straumes un Pažarnova politisko uzskatu kūlenis, kas iemeta viņus SC rindās. Kā zināms, SC apvienībai jebkurš latviets ir dārgs , jo īpaši no nacionāļu rindām.

+1
0
Atbildēt

0

lno 26.07.2017. 08.37

Cilvēks, kurš nepārtraukti maina viedokli. Vienā naktī no TP spices cilvēka kļuva par aktīvu opozicionāru. Vai tad Āboltiņas stingrā rokā nenoveda partiju līdz sabrukumam? Valstij gan derētu stingra roka, bet kur to ņemt – vienas pelēcības, izpildītāji, līderu ar izpratni nav.

+2
-1
Atbildēt

3

    lno > lno 26.07.2017. 11.05

    fretka. Vienā naktī gan. Vakarā Kas notiek Latvijā aizstāvēja TP, bet no rīta paziņoja, ka pieslejas Štokenbergam.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    fretka > lno 26.07.2017. 09.52

    Nevis “vienā naktī”, bet pareizajā brīdī.

    Cilvēks, kurš palaiž garām pareizo brīdi, nevar būt profesionāls politiķis :)

    https://www.youtube.com/watch?v=ivYI-vi0MD0

    Delnas Atklātības un pretkorupcijas vasaras skola 2017 Cēsīs no 28. jūnija līdz 1. jūlijam

    Skat. no 1:18

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ozolnieki > lno 26.07.2017. 14.09

    Par Pabriku nekad nēsu balsojis . To raidījumu neatceros . Toreiz vēl samērā regulāri skatījos visādas polit debates .

    Bet atceros to smago uzmešanu prezidenta vēlēšanās (2007 pavasaris ) ,to viņš nesaviebdamies norija . ja tad izstātos būtu labāks PR . Tālāk es neaceros , bet WIKIPEDIJA … 2007. gada pavasarī viņš tika izvirzīts kā viens no Tautas partijas pretendentiem uz Valsts prezidenta amatu, taču valdošās partijas vienojās par bezpartijiska kandidāta Valda Zatlera virzīšanu vēlēšanām Saeimā. 2007. gada 19. oktobrī, nepiekrītot valdības lēmumam par KNAB vadītāja Alekseja Loskutova atstādināšanu, viņš atkāpās no amata,[2] 1. novembrī atgriežoties Saeimā. 8. novembrī A. Pabriks apturēja savu dalību Tautas partijā, piebilstot, ka, ja tas nav iespējams, viņš no tās izstāsies.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu