Nīderlandē atklās memoriālu traģiskā reisa MH17 upuriem • IR.lv

Nīderlandē atklās memoriālu traģiskā reisa MH17 upuriem

34
Šogad martā brīvprātīgie stāda kokus reisa MH17 upuru memoriāla vietā. Foto: AFP/LETA

Vainīgos reisa MH17 lidmašīnas notriekšanā tiesās Nīderlandē

Nīderlandē pirmdien, 17.jūlijā, atklās memoriālu 2014.gada jūlija traģēdijas upuriem, kuri gāja bojā, kad prokrieviskie separātisti virs Ukrainas sašāva pasažieru lidmašīnu. 

Memoriāls atrodas Amsterdamas lidostas tuvumā un tajā atradīsies piemineklis, kā arī 298 koki, kuri simbolizē mirušo pasažieru skaitu. Tāpat te būs saulespuķu lauks, kas raksturīgs Ukrainas ainavai. Koki memoriālā ir iestādīti tā, ka veido lielu lenti kā simbolu upuru piemiņai.

Aviokompānijas “Malaysia Airlines” lidmašīna, kas devās reisā MH17 no Amsterdamas uz Kualalumpuru Malaizijā, tika notriekta 2014.gada 17.jūlijā Doņeckas apgabalā Ukrainā. Visi 298 cilvēki, kas atradās lidmašīnā, gāja bojā. Pasažieri bija 10 valstu pilsoņi, vairākums no viņiem – 196 cilvēki – bija Nīderlandes pavalstnieki.

Kā noskaidrots izmeklēšanā, lidmašīna tika notriekta ar raķeti”zeme-gaiss” no prokrievisko separātistu kontrolētas Ukrainas teritorijas.

Malaizijas varasiestādes paziņojušas, ka atbildīgo vārdus par šo lidmašīnas notriekšanu darīs zināmus 2018.gadā. Austrālija, Beļģija, Malaizija, Nīderlande un Ukraina nolēma, ka vainīgos reisa MH17 lidmašīnas notriekšanā tiesās Nīderlandē.

 

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu