Ministre: Ir vienošanās minimālo algu nākamgad celt līdz 430 eiro • IR.lv

Ministre: Ir vienošanās minimālo algu nākamgad celt līdz 430 eiro

31
Foto: Reuters/LETA

Minimālā alga tiktu celta uzreiz, nevis pakāpeniski

Panākta vienošanās minimālo algu nākamgad celt no pašreizējiem 380 eiro līdz 430 eiro, otrdien pēc valdības sēdes informēja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa teica, ka koalīcijas partneru vidū panākta vienošanās, ka minimālā alga jau nākamgad tiks celta līdz 430 eiro, nevis pakāpeniski, ziņo LETA.

Reizniece-Ozola piebilda, ka minimālo algu plānots noteikt 430 eiro apmērā nākamos trīs gadus.

Ministre arī norādīja, ka minimālās algas celšanai ir divas puses – uzņēmēju spēja šādu minimālo algu samaksāt, kas ir īpaši aktuāli reģionos, un vēlme nodrošināt lielāku atalgojumu mazo algu saņēmējiem.

“Minimālās algas pacelšana ir liels slogs uzņēmējiem, sevišķi tajos uzņēmumos, kur tiek nodarbināts liels īpatsvars darbinieku, kas saņem minimālo algu. Tajā pašā laikā jāņem vērā, ka to kompensēs darbaspēka nodokļu samazinājums,” skaidroja finanšu ministre.

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pēc valdības sēdes atzina, ka lēmums par minimālās algas straujāku, nevis pakāpenisku celšanu tika pieņemts, lai pildītu solījumu sociālajiem partneriem, sevišķi Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai.

“Pārrunājot jautājumu par straujāku minimālās algas celšanu ar sociālajiem partneriem, ņēmām vērā Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšlikumu un vienojāmies par straujāku minimālās algas pieaugumu jau no 2018.gada. Tādējādi esam guvuši sociālo partneru atbalstu nodokļu reformai,” sacīja premjers.

Pirmdien Kučinskis informēja, ka valdība ar sociālajiem partneriem apspriedīs iespēju minimālo algu paaugstināt pakāpeniski – 2018.gadā to noteikt 410 eiro un 2019.gadā 430 eiro apmērā.

 

Komentāri (31)

J.Biotops 04.07.2017. 17.33

Vienlaikus vajag karogiem virs valdības mājām aizkrāsot to balto svītru par vidu, lai ir tikpat sarkani, kā politika.

+4
-4
Atbildēt

1

    andrejs > J.Biotops 04.07.2017. 21.27

    štokenbergs un Pabriks gan priecājās.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu