Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas centrā 3. jūnija vakarā notikuši divi terorisma incidenti, kuros bojā gājuši septiņi cilvēki un 48 ievainoti. Uzbrukuma sākumā uz Londonas tilta mikroautobuss sabrauca gājējus. Pēc tam no mikroautobusa izlēca trīs vīrieši, kas iebruka tirgū Borough Market tilta dienvidu galā un tur sadūra cilvēkus. Londonas policija vēsta, ka uzbrucēji bija trīs un viņi visi ir nošauti.

Nedēļas notikumi pasaulē


Bijušais ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos
Maikls Flinns piekritis iesniegt dokumentus Senāta izmeklēšanas komitejā, kas pārbauda Krievijas iespējamo jaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās pagājušajā gadā, atklājusi kāda Flinnam tuvu stāvoša persona. Iepriekš viņš tos atteicās dot, atsaucoties uz konstitūcijas pantu,  kas aizsargā cilvēkus no piespiešanas liecināt pret sevi krimināllietās.

Krievija paziņojusi, ka izraida no valsts divus Igaunijas un piecus Moldovas diplomātus, reaģējot uz kaimiņvalstu nesenajiem lēmumiem izraidīt Krievijas diplomātus. No Krievijas izraidīti Igaunijas ģenerālkonsuls Sanktpēterburgā Jānuss Kirikmē un Igaunijas ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā Pleskavas kancelejas vadītāja Katrīna Kanarika.

Vācijas kanclere Angela Merkele solījusi «rīkoties izlēmīgāk nekā jebkad agrāk», lai aizsargātu «mūsu Māti Zemi» pret klimata izmaiņām pēc ASV prezidenta Donalda Trampa lēmuma valstij izstāties no Parīzes klimata līguma. Trampa paziņojums par ASV izstāšanos no ANO Parīzes klimata līguma izsauca protestus visā pasaulē, īpašu akciju rīko organizācijas Greenpeace. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu