Divos teroraktos Londonas centrā cietuši britu un ārvalstu pilsoņi • IR.lv

Divos teroraktos Londonas centrā cietuši britu un ārvalstu pilsoņi

26
Londonas tiltu pēc terorakta pārbaudīja policija. Foto: Reuters-LETA

Teroraktos bojā gājuši septiņi, ievainoti 48 cilvēki, vēsta policija

Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas centrā sestdienas vakarā notika divi terorisma incidenti, kuros bojā gājuši septiņi cilvēki un 48 ievainoti, svētdien vēsta aģentūras LETA-AFP, atsaucoties uz Londonas policiju. Teroraktos cietuši gan britu, gan Francijas pilsoņi, bet nav ziņu, ka starp cietušajiem būtu Latvijas iedzīvotāji.

Uzbrukuma sākumā uz Londonas tilta mikroautobuss sabrauca gājējus. Pēc tam no mikroautobusa izlēca trīs vīrieši, kas iebruka tirgū “Borough Market” tilta dienvidu galā un tur sadūra cilvēkus. Londonas policija vēsta, ka uzbrucēji bija trīs un viņi visi ir nošauti.

Uzbrucēji bija uzvilkuši spridzekļu vestes, kas bija imitācijas. Bruņoti policisti nošāva trīs aizdomās turētos astoņu minūšu laikā pēc pirmā zvana ārkārtas situāciju dienestiem. Uzbrukumos ievainotajiem sniegta medicīniskā palīdzība Londonas slimnīcās.

Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā nav ziņu, ka sestdien Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas centrā notikušajos terorisma incidentos būtu cietuši Latvijas iedzīvotāji. Kā aģentūra LETA uzzināja ministrijas Konsulārajā departamentā, īsi pēc notikušā ĀM sazinājās ar kolēģiem Londonā, kuri sacīja, ka patlaban nav informācijas, ka incidentos būtu cietis kāds Latvijas valstspiederīgais.

Visi, kuru rīcībā ir kādas ziņas par cilvēkiem, kas varētu būt cietuši incidentos Londonas centrā vai kuriem ir nepieciešama palīdzība, aicināti zvanīt uz ĀM Konsulārā departamenta diennakts tālruņa numuru ārkārtas situācijām +371 26 33 77 11 vai tālruni Lielbritānijā +44 77 70 613 540.

Pēc teroraktiem Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas vadītā Konservatīvā partija un opozīcijā esošā Leiboristu partija apturējušas priekšvēlēšanu kampaņas pirms 8.jūnijā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, vēsta aģentūras LETA-DPA/AFP.

Konservatīvie paziņoja, ka svētdien kampaņa ir apturēta. Arī leiboristi paziņoja, ka līdz svētdienas vakaram nekādi kampaņas pasākumi nenotiks. Leiboristu partija skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts pēc konsultācijām ar citām partijām un aiz cieņas pret teroraktā cietušajiem.

Komentāri (26)

Austras koks 04.06.2017. 14.12

Ko sēsi, to pļausi. Ja savā mājā salaiž mežoņus, tad nevar gaidīt, ka nebūs problēmu.

Iedodot mežonim nazīti un dakšiņu pie pusdienu galda, tas nesāks tos lietot un nekļūs civilizēts. Tāpat ar tiem Āzijas un Āfrikas mežoņiem – ielaižot tos Eiropā, tie nekļūs civilizēti.

Vienīgās sekas būs drošības problēmas Eiropā un kārtējās nāves un kropļojumi ik pa kādam brīdim. Un nenormālu resursu tērēšana visādam slepenpoliciju, drošības piliciju un citu līdzīgu dienestu darbam, kā arī godprātīgo Eiropas iedzīvotāju brīvību ierobežošana.

Ir jāatzīst vienreiz, ka mežoņi ir un paliek mežoņi, un ka mežoņiem nav vietas Eiropā. Un mežoņi nav tikai tie, kas spridzina, šauj, dur vai nobrauc cilvēkus, mežoņi ir visi šie islāma ieceļotāji, jo arī tie, kas aktīvi nerīkojas, šo teroru atbalsta. Atsevisķi izņēmumi musulmaņu vidū neko nepierāda un nepadara islāmu par civilizētu reliģiju un musulmaņus par civilizētu sabiedrību.

+7
-7
Atbildēt

0

fretka 04.06.2017. 16.24

“[Eiropai] ir jāmaina sava imigrācijas politika. Jāatbalsta Eiropas vērtības, kuras balstās kristīgajā civilizācijā. Tas, kas līdz šim notiek pēc katra teroristu uzbrukuma, nav nekāds risinājums. Zīmēšana ar krāsainiem krītiņiem uz ietvēm vai – kā tagad Lielbritānijā – bites tetovēšana nav nekāds risinājums. Ir apņēmīgi jārīkojas, lai izravētu terorismu, un daļa no šādas rīcības ir [Eiropas] durvju aizvēršana musulmaņu imigrantiem no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem.”

— Mariušs Blaščaks (Mariusz Błaszczak), Polijas iekšlietu ministrs

http://info.wiara.pl/doc/3942898.Blaszczak-Polityka-multikulti-przynosi-tragiczne-zniwo

+7
-7
Atbildēt

0

fretka 04.06.2017. 18.42

“Eiropai ir pieteikts karš. (…) Vai nu Eiropa iztaisnos muguru un sāks nopietni apsvērt pretošanos, kas nozīmēs atteikšanos no politkorektuma, vai arī šādi notikumi atkal un atkal atkārtosies, bet eiropiešu dzīve mainīsies uz slikto, vissliktāko pusi. (…) Eiropas Savienībai te nav liela teikšana, es te galvenokārt domāju Eiropas valstis. Šīm valstīm ir jānosauc vārdā apdraudējums. Apdraudējums ir iekšienē un arī no ārpuses. Jārīkojas ar atbilstošām metodēm. Gan ar politiskām, gan, ja vajadzēs, arī ar citām. Mēs nedrīkstam pieļaut, ka mums kaut ko uzspiež.”

— Polijas valdošās partijas “Likums un Taisnība” priekšsēdētājs Jaroslavs Kačiņskis sakarā ar 4. jūnija teroristu uzbrukumiem Londonā.

http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/1048208,jaroslaw-kaczynski-o-zamachu-w-londynie-to-jest-wojna.html

+5
-5
Atbildēt

6

    Anonīms > fretka 05.06.2017. 10.04

    es nezinu par Maskavu, jo atšķirībā no tevis es vaļēju muti neskatos un neklausos , ko saka Maskava – es vērtēju, kas notiek manās mājās Latvijā un ES.

    Un es saku, ka poļu katoliskā liekulība – tā man kā protestantei šķiet liela nelaime .

    Bet pretbēgļu nostāja – apsveicama.

    Kuru vietu nesaproti un cik ilgi vēl pretī runāsi/rakstīsi? 1

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Anonīms > fretka 05.06.2017. 11.40

    nē – Polija ir bijusi un paliek ļoti sarežģīta , nu kaut vai Valeha

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Anonīms > fretka 05.06.2017. 09.32

    fretka – tavi poļi ir …. labi, mans viedoklis par poļiem i pretrunīgs, kā paši poļi

    no vienas puses – super, ka nelaiž Polijā musulmaņus, vienkārši super. No otras puses – sasodītie pie varas esošie paņi un panes – ko dara? ierobežo demokrātiju – visāda veida civēktiesības. To es nevaru un pat negrasos pienemt

    tā kā – grūti ar poļiem, nekad jau nav bijis viegli vispār

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Ēriks > fretka 05.06.2017. 12.03

    Ir tikai apsveicami,ka velkamistu tiesības ievest valstī teroristus tiek ierobežotas.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    basta > fretka 05.06.2017. 11.04

    Polija Maskavai vienmēr vienmēr bijusi kā dadzis acīs, tāpēc arī eirokomjauniešiem tāda negatīva attieksme. Latviešiem un citām Austrumeiropas tautām jau kopš astoņdesmito gadu sākuma Polija bija ceļazvaigzne un turpina tāda būt.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    fretka > fretka 05.06.2017. 09.47

    .

    “ko dara? ierobežo demokrātiju”

    ———–

    Tava nekonkrētība šaja lietā ir apburoša…

    Un ko Polijā dara trīs “eiropeiskās” opozīcijas partijas (no četrām), kuras slavē tavi vācieši?

    Tās bazūnē, ka tūliņ pat vajag laist iekšā “bēgļus”.

    (Ceturtā opozīcijas partija ir “Kaimiņa tipa”, ar atsevišķiem izņēmumiem.)

    “grūti ar poļiem, nekad jau nav bijis viegli vispār”

    ————

    Jā, Maskava jau sen par to sūdzas :)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu