ASV ir atvērtas sarunu atsākšanai par TTIP • IR.lv

ASV ir atvērtas sarunu atsākšanai par TTIP

38
NULL

Ministrs: ASV ir atteikušās no Klusā okeāna brīvās tirdzniecības līguma, bet ne no TTIP

Amerikas Savienotās Valstis ir atvērtas sarunu atsākšanai ar Eiropas Savienību (ES) par brīvās tirdzniecības līgumu (TTIP), otrdien paziņojis ASV tirdzniecības ministrs Vilburs Ross, vēsta aģentūras LETA-AFP. Viņš piebilda, ka ASV ir izstājušās no Klusā okeāna reģiona brīvās tirdzniecības līguma jeb TPP, bet nav atteikušās no TTIP.

Ross intervijā telekanālam CNBC sacīja, ka ir loģiski turpināt TTIP sarunas un meklēt risinājumu, kas palielinās kopējo tirdzniecības apjomu, vienlaikus samazinot ASV tirdzniecības deficītu. Sarunas par ES un ASV brīvās tirdzniecības līgumu sākās 2013.gadā, bet tika apturētas pēc Donalda Trampa ievēlēšanas prezidenta amatā.

Līguma atbalstītāji cerēja, ka to izdosies noslēgt vēl prezidenta Baraka Obamas administrācija laikā. Tramps pēc inaugurācijas prezidenta amatā parakstīja paziņojumu par Savienoto Valstu izstāšanos no TPP, kā tika solījis savā priekšvēlēšanu kampaņā. Priekšvēlēšanu kampaņas laikā Tramps asi kritizēja arī TTIP.

TPP bija parakstījušas 11 valstis – Austrālija, Bruneja, Kanāda, Čīle, Japāna, Malaizija, Meksika, Jaunzēlande, Peru, Singapūra un Vjetnama. Japāna, Austrālija un Jaunzēlande ir uzņēmušās centienus atdzīvināt TTP.

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu