Krievija neļauj Melnkalnes amatpersonai tranzītā šķērsot lidostu Maskavā • IR.lv

Krievija neļauj Melnkalnes amatpersonai tranzītā šķērsot lidostu Maskavā

18
Foto: Reuters-LETA

Melnkalnes parlamentārietis Krievijas soli uzskata par politiski motivētu

Melnkalne pirmdien stingri protestēja pret Krievijas varas iestāžu “nepiemērotu” rīcību pēc tam, kad Melnkalnes valdošās partijas augstai amatersonai tika liegts tranzītā šķērsot lidostu Maskavā, vēsta aģentūras LETA-AP. Parlamentārietis Miodrags Vukovičs, dodoties uz starptautisku sanāksmi Baltkrievijā, bija spiests pavadīt nakti Domodedovas starptautiskās lidostas tranzīta zonā.

Melnkalnes politiķis pirmdien atgriezās Melnkalnē. Melnkalnes Ārlietu ministrija izsauca Krievijas vēstnieku un paziņoja, ka šis incidents nozīmē “galveno starptautisko noteikumu un diplomātiskās prakses pārkāpumu”. Vukovičs sacīja, ka šis incidents bijis politiski motivēts.

Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova paziņoja, ka Kremlis noteicis ceļošanas aizliegumu Vukovičam tāpēc, ka Melnkalne pievienojusies Rietumvalstu sankcijām pret Krieviju tās darbību Ukrainā dēļ.

“Nav noslēpums, ka Melnkalne pievienojās Eiropas Savienības sankcijām pret Krieviju, tai skaitā pret [Krievijas] privātpersonām,” Zaharova pavēstīja Krievijas Ārlietu ministrijas interneta vietnē. “Mēs vienmēr esam teikuši, ka paturam tiesības spert atbildes soļus uz savstarpējības pamata, kā ir pierasts diplomātijā,” teikts Zaharovas paziņojumā. “Mēs sniegsim atbilstošu paskaidrojumu Melnkalnes pusei.”

Melnkalne agrāk ir bijusi tuva Krievijas sabiedrotā, bet jūnijā kļūs par NATO 29.dalībvalsti. Krievija ir draudējusi atbildēt uz šo Melnkalnes lēmumu ar ekonomiskiem un politiskiem pasākumiem. Melnkalne apgalvo, ka Krievija ir organizējusi oktobrī Melnkalnē notikušu apvērsuma mēģinājumu, lai izjauktu iestāšanos NATO, bet Maskava to noliedz.

Komentāri (18)

andrejs 30.05.2017. 12.45

Ar Makronu, kurš arī itkā ir par sankcijām, tiekas augstākajā līmenī, bet atspēlējas uz mazas valstiņas parlamenta deputātu… Klauni.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu