Dzirnavu ielas ēkas sliktā stāvokļa dēļ pārceļas daļa prokuratūras darbinieku • IR.lv

Dzirnavu ielas ēkas sliktā stāvokļa dēļ pārceļas daļa prokuratūras darbinieku

28
Foto: Google Maps

Būvniecības valsts kontroles birojs daļu ēkas aizliedzis izmantot pirms mēneša

Būvniecības valsts kontroles birojs aptuveni pirms mēneša aizliedzis izmantot daļu prokuratūras ēkas Rīgā, Dzirnavu ielā 113, līdz tās pārbūvei. Tādēļ ceturtdien daļa darbinieku pārceļas uz citām telpām, vēsta sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Darbiniekus no ēkas daļas, kura ir avārijas stāvoklī, pārvietoja uz citiem ēkas kabinetiem. Tāpēc visu šo laiku prokurori un citi darbinieki bija spiesti strādāt, saspiedušies pa kabinetiem. Savukārt tulkošanas daļa bija izmitināta sporta zālē ēkas piektajā stāvā. Tagad daļa ēkas darbinieku pārcelsies uz citu ēku, taču darbinieki to uztver ar dalītām jūtām.

Kā skaidrojis prokuratūras administratīvā direktora vietnieks Roberts Ozoliņš, sēžas tā ēkas daļas, kas balstīta uz V veida pamatiem pirmā stāva vietā. Starp balstiem zem ēkas izvietota autostāvvieta. Ēkā izvietotas septiņas prokuratūras struktūrvienības ar aptuveni 150 darbiniekiem.

Aizliegts izmantot malējo ēkas ziemeļu daļu, kurā atrodoties apmēram pa četriem kabinetiem katrā stāvā. Tā ir mazākā daļa. No kopējās ap 3500 kvadrātmetru platības birojs aizliedz izmantot 400 kvadrātmetrus, ieskaitot kāpņu daļu.

Atsevišķi darbinieki izvietoti citā ēkas daļā sporta zālē, Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūra grasās pārvākties uz citām telpām Pasaules tirdzniecības centrā Elizabetes ielā . Tā ir viena no lielākajām struktūrvienībām ar aptuveni 30 darbiniekiem.

Būvniecības valsts kontroles birojā saka – ēka neesot tādā stāvoklī, ka tūlīt bruks. Ēkas daļā, kuru ļāva izmantot, varot strādāt bez bažām par drošību. Biroja direktora pienākumu izpildītājs Māris Demme stāsta, ka pašlaik, “lai riskus mazinātu, sliktākais spārns netiek ekspluatēts”. “Tādas prognozes, ka tur varētu kaut kas nelāgs notikt ar ēku, tādas šobrīd mums nav. (..) Katrā gadījumā ēkai prasās diezgan nopietns remonts,” atzīst Demme.

Prokuratūra nomā ēku Dzirnavu ielā no „Valsts nekustamajiem īpašumiem”. Uzņēmums informējis biroju, ka organizēs plaisu monitoringu, lai noteiktu ēkas stāvokli. Pēc tam īpašnieks lems par tālākajiem pasākumiem. Uzņēmuma pārstāvis Arnis Blodons norāda, ka ēka ir lētāka par remonta izmaksām. 2020. gadā paredzēts pārcelt visus darbiniekus no ēkas Dzirnavu ielā uz bijušo policijas ēku Aspazijas bulvārī, bet ēku Dzirnavu ielā “Valsts nekustamie īpašumi” varētu pārdot.

Komentāri (28)

basta 04.11.2017. 13.18

kātad

0
0
Atbildēt

0

Rasa 01.05.2017. 05.34

Līdzīgā situācijā ir lielākā daļa Rīgas vēsturiskā centra apbūves.

“A. Blodons norāda, ka ēka ir lētāka par remonta izmaksām. 2020. gadā paredzēts pārcelt visus darbiniekus.., bet ēku Dzirnavu ielā VNĪ varētu pārdot”. Labs risinājums! Vai Rīgas centra iztirgosana būs vienīgais veids kā atrast līdzekļus vēsturisko ēku rekonstrukcijai? Vai nebūtu pēdējais laiks domāt plasāk. Sekot pirmskara paraugam un atjaunot namsaimnieku paspalīdzības krājsabiedrības vai arī dibināt no jauna valsts/pasvaldības atbalsta programmas.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu