ASV raķešu triecienā iznīcināti 20% Sīrijas militāro lidmašīnu • IR.lv

ASV raķešu triecienā iznīcināti 20% Sīrijas militāro lidmašīnu

22
NULL
Foto: redstate.com

ASV aizsardzības ministrs brīdina Sīrijas valdību vairs neizmantot ķīmiskos ieročus

Amerikas Savienoto Valsts bruņoto spēku raķešu triecienā Sīrijas gaisa spēku bāzei iznīcināta piektā daļa Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma atlikušo militāro lidmašīnu, paziņojis ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss, vēsta aģentūras LETA-AFP.

“Savienotās Valstis pasīvi nestāvēs malā, kamēr Asads slepkavos nevainīgus civiliedzīvotājus ar ķīmiskajiem ieročiem, kurus aizliedz starptautiskās tiesības un kuri bija pasludināti par iznīcinātiem,” uzsvēra Matiss, piebilstot, ka ASV triecienā iznīcināti 20% Sīrijas militāro lidmašīnu.

“Sīrijas valdība būs ļoti pārsteidzīga, ja vēl kādreiz mēģinās izmantot ķīmiskos ieročus,” piebilda ministrs.

Jau ziņots, ka ASV piektdienas naktī veica gaisa triecienu pret Sīrijas aviobāzi, reaģējot uz otrdien notikušo ķīmisko uzbrukumu Sīrijas ziemeļrietumu pilsētā Hān Šeihūnā, kurā nogalināti vismaz 86 cilvēki, tai skaitā 27 bērni.

Komentāri (22)

Austras koks 11.04.2017. 10.54

Viens citātiņš ar plašāku info:

“Pēc imagesatintl.com veiktā kaujas postījumu izvērtējuma (BDA), kas balstīts uz attēlu izlūkošanas (IMINT) avotiem, apšaudes rezultāti ir šādi: 59 Tomahawk raķetes palaistas, 58 sasniedza lidlauku, 44 mērķi apšaudīti (dažiem mērķiem izlietota vairāk kā viena raķete), uz 13 nocietinātiem angāriem šauts ar 23 raķetēm. Iznīcinātas: 4 darbnīcas, 10 munīcijas noliktavas, 7 degvielas cisternas, viens PGA komplekss “Kub” (SA-6), vēl daži SA-6 kompleksu elementi bojāti, trāpījumu rādītāji apmierinoši, nodarītie postījumi atbilst samērā nelielai (450 kg) Tomahawk kaujas lādiņa masai.

Izmantotas RGM/UGM-109C Tomahawk Land-Attack Missile — Conventional (TLAM-C) ar šķembu fugasa WDU-25/B kaujas elementu (bunkuriem) un Tomahawk RGM/UGM-109D ( TLAM-C) ar kasešu elementu LU-97/B CEB (Combined Effects Bomblets) (lidmašīnām)

PS par bojātām lidmašīnām civilais IMINT datus nesniedz, jo postfactum satelītu attēli šādu infomāciju nesatur. To var noteikt tie, kam ir pieejami satelītattēli, kas uzņemti īsi pirms uzlidojuma vai tie, kas var uz vietas novērtēt bojājumu pakāpi ārēji šķietami neskartai lidmašīnai. Pentagons ziņo: 20 Syrian jets, 10% of Syria’s total air power. US tas prieks izmaksāja ne mazāk par 60 miljoniem USD.”

Citāts no – https://varabungas.wordpress.com/2017/04/07/jau-bija/#more-16492

Jautājums tik beigās – cik tad īsti tās lidmašīnas iznīcināja – 20 lidmašīnas vai 20 procentus no operējošajām lidmašīnām?

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu