Kučinskis: Ir indikācijas, ka uz KNAB priekšnieka amatu pieteikušies arī kandidāti no tiesībsargājošajām iestādēm • IR.lv

Kučinskis: Ir indikācijas, ka uz KNAB priekšnieka amatu pieteikušies arī kandidāti no tiesībsargājošajām iestādēm

31
KNAB logotips. Foto: Zane Bitere, LETA.

Šonedēļ noslēdzas pieteikšanās konkursā uz KNAB priekšnieka amatu.

Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) esot “indikācijas”, ka konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu varētu būt pieteikušies arī kandidāti no tiesībsargājošajām iestādēm.

Šorīt intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” Kučinskis nemācēja pateikt, cik pieteikumi minētajā konkursā ir saņemti. Viņš par to neesot interesējies, jo konkurss vēl nav noslēdzies.

Jautāts, vai var apstiprināt, ka uz KNAB vadītāja amatu ir pieteicies kāds kandidāts no tiesībsargājošajām iestādēm, Kučinskis atbildēja, ka viņam “ir indikācijas, ka šīs sarunas, kurās paši cilvēki aicinājuši no sava vidus pieteikties, ir rezultējušās”.

Vaicāts, vai ir cerība, ka tuvākajā laikā tiksim pie KNAB vadītāja, Kučinskis atgādināja, ka tas, visticamāk, nenotiks ātrāk par maija vidu, jo pēc iepazīšanās ar kandidātiem vēl mēnesis esot vajadzīgs, lai Satversmes aizsardzības birojs pārbaudītu iespējas piešķirt šiem cilvēkiem pielaidi valsts noslēpumam.

Kā ziņots, šonedēļ noslēdzas pieteikšanās konkursā uz KNAB priekšnieka amatu. Šis ir jau otrais konkurss, kurā tiek meklēts KNAB vadītājs.

Pērn izsludinātajā pirmajā konkursā pieteikumus iesniedza desmit pretendenti, tomēr komisija atzina, ka neviens no viņiem, tostarp bijušais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks, nav virzāms uz konkursa otro kārtu.

Vēlāk Saeima grozīja KNAB likumu, atceļot iestādes vadītājam noteikto prasību par trīs gadu pieredzi vadošā amatā. Tas tika darīts, lai paplašinātu personu loku, kuras var pretendēt uz KNAB priekšnieka amatu.

Komentāri (31)

Mantrausis 30.03.2017. 07.53

Situācijā, kad KNAB līdz šim darbojies kā revolucionārās pārliecības iestāde (Mēs atnāksim Jums pakaļ!) vai paraugiestāde (Jūsu domas par kukuli sodīsim ar Eur 50!), jaunajam vadītājam, neskatoties uz likumiem un visiem īpatnajiem ierobežojumiem vajadzētu spēt saprast un zināt Latvijā labi strādājošās shēmas. Jo diemžēl sabiedrībai ir radīts priekšstats: Ja parlaments pieņem labi apmaksātu likumu, vadoties no tā, rīcība ir pareiza. Ja kāds kaut ko kaut kam dod vai sakārto formāli nepareizi, KNAB papīros atrod un …

Mums ir imitēta, formāla cīņa pret korupciju, lai “pūlis nomierinās”, neliekoties ne zinis par ilgtermiņa un labi darbojošamies shēmām.

Es tam neredzu jēgu, jo izdevumi un zaudējumi nez vai samerāmi, pie tam nevienam jau netiek paskaidrots, cik reāli vai nereāli tiek sadārdzināti iepirkumi un cik mēs tajos zaudējam. Tas būtu KNAB pienakums, jo cīņa ar kukuļiem un ēnu ekonomiku LV ir tikai spēle. Spēle, lai ļaudis justu – viss notiek! NOtiek jau gan, bet ne tas, ko gaidīja!

0
0
Atbildēt

0

Es 29.03.2017. 15.35

Mnistru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) esot “indikācijas”…

———–

Medicīniska rakstura?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu