"airBaltic" maijā sāks lidojumus uz Liepāju • IR.lv

“airBaltic” maijā sāks lidojumus uz Liepāju

20
Foto: Edijs Pālens, LETA.

Aviokompānija no Rīgas uz Liepāju lidojumus veiks trīs reizes nedēļā ar ”Bombardier” Q400 NextGen lidmašīnu. Lidojums ilgs 40 minūtes. Vienvirziena biļetes cena ir, sākot no 15 eiro, ieskaitot lidostas nodevas un transakcijas maksu.

Latvijas nacionālā aviokompānija ”airBaltic” 16. maijā sāks iekšzemes lidojumus no starptautiskās lidostas ”Rīga” uz Liepāju, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmumā.

”Aviācijas nozare veido līdz pat 3% no valsts ekonomikas un 2% no visām darbavietām. Kurzemes reģiona ekonomikai mūsu lidojumu sākšana uz Liepāju ir ļoti svarīga, kā arī tie papildinās jau esošos aviosavienojumus ar Palangu. Rīga—Liepāja maršruts sniegs jaunas ceļošanas iespējas starp abām pilsētām, kā arī piedāvās ērtus savienojumus uzņēmējiem un tūristiem no 60 ”airBaltic” galamērķiem,” sacīja uzņēmuma izpilddirektors Martins Gauss.

Savukārt Liepājas mērs Uldis Sesks uzsvēra — kopš tika sākta Liepājas lidostas rekonstrukcija, regulāro lidojumu atsākšana no Liepājas bijis ļoti gaidīts notikums pilsētas iedzīvotājiem, jo sevišķi uzņēmējiem.

”Šis notikums skaidri iezīmē Liepāju kā stabilu un nozīmīgu nacionālo un starptautisko galamērķi apmeklētājiem, vienlaikus veicinot pilsētas ekonomikas attīstību un sniedzot plašākas iespējas starptautisku konferenču rīkošanai, pasaules līmeņa koncertiem, Eiropas sporta čempionātiem, medicīnas tūrismam, kurortoloģijas attīstībai, kā arī, protams, daudziem atklāt no jauna Liepāju kā perspektīvo dzīves un darba vietu. Pirms rekonstrukcijas Liepājas lidosta apkalpoja gandrīz 45 000 pasažieru un 2700 lidmašīnu, bet esmu pārliecināts, ka ar šodienas pilsētas iespējām drīz vien mēs šos rādītājus spēsim panākt un pārsniegt,” klāstīja Liepājas mērs.

Aviokompānija no Rīgas uz Liepāju lidojumus veiks trīs reizes nedēļā ar ”Bombardier” Q400 NextGen lidmašīnu. Lidojums ilgs 40 minūtes. Vienvirziena biļetes cena ir, sākot no 15 eiro, ieskaitot lidostas nodevas un transakcijas maksu.

”airBaltic” nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. Lidsabiedrība piedāvā tiešos lidojumus arī no Tallinas un Viļņas.

Komentāri (20)

klusais 14.03.2017. 08.14

Man kaut kā atmiņā ka savulaik treknajos gados Liepājas lidojumus valsts trekni subsidēja un pašizmaksa bija ap 100 Ls .

Ja godīgi , tad absolūti neredzu jēgu lidojumiem ne no kāda viedokļa – Nordeka autobuss aizvizinās uz Liepāju pa 3h30min. un 8.55 EUR . Ja lidojam ar lidmašīnu , tad jārēķina transports uz lidostu Rīga ( rupji 30 min.) , transports no lidostas Liepāja 15 min. drošības pārbaude lidostā , iečekošanās u.t.t. pieņemsim vietējiem reisiem 1 h un pats lidojums teiksim 30 min. Kopā savācas vismaz 2h 15 min. Vai tas ir tā vērts , lai pakurinatu subsīdiju naudiņu ? Pie tam iet arī mikriņi ,kas ir ātrāki …

+2
0
Atbildēt

4

    andrejs > klusais 14.03.2017. 12.13

    Nesen braucām ar sievu un diviem draugiem uz Liepājas teātri. Brauciens no mājām Juglā līdz Liepājas viesnīcai 3 stundas. Benzīna vidējais patēriņš 5,5 uz 100 km. Kopā nobraucām aptuveni 440 km

    Izmaksas uz degunu – 6…7 eiro.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > klusais 16.03.2017. 11.10

    Interesanti, kādēļ šorīt tāds klusums IR-sī, ne vārda par Daugavpili, Lāčplēsi, Kalnmeieru un, protams, Strīķi! Citur demokrātija paredz viedokļu dažādību un domā, ka beidzot tikts uz pēdām īstajiem korumpantiem. Man atmiņā arī Tavas piezīmes par nereaģēšanu uz iesniegumiem KNAB. Savādi, vai ne?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Es > klusais 14.03.2017. 08.36

    Labdien, klusais!

    Pirmkārt, esmu parādā pudeli par derībām, kura joprojām stāv plauktā :)

    Es uz Liepāju aizlidotu ar ģimeni… Man visiem, izņemot mani, lidot ļoti patīk. Tad nu par mazām naudām liea bauda. Un tur Liepājā var piemēram uz Lielo dzintaru aiziet kādu koncertu apmeklēt. Un tad atpakaļ uz Rīgu, kaut ar to pašu nordekas busu :) Un vēl jau ir visādi darījumu cilvēki, kuri ielido piem. no Kopenhāgenas un tad grib tikt uz Ziemupi… Viņiem patiks, ka ir vēl reiss uz Liepāju :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 14.03.2017. 20.19

    Valdis – Sveiks! ,

    Neesmu aizmirsis , bet man ir ideja šajā sakarā :) tiesa nez vai vajag publiski to apspriest .

    Bet ja par lidošanu uz Liepāju , tad jautajums pamata bija par to , kurš apmaksās šo izpriecu , jo pašizmaksa ir stipri augstāka par biļešu cenu , ne velti minēju 100 Ls , kas tagad transformējas 140 EUR .

    +1
    0
    Atbildēt

    0

lno 16.03.2017. 11.45

Optiskais Tēmeklis. Kā patīk pēdējās Mamīkina aktivitātes?:)

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu