Leļļu teātrī atklāts teātra festivāls bērniem un jauniešiem ''Eju meklēt!'' • IR.lv

Leļļu teātrī atklāts teātra festivāls bērniem un jauniešiem ”Eju meklēt!”

26
Skats no igauņu teātra klaunādes "Klauni Pīps un Tūte koncertā"

Norisināsies līdz 12.martam Rīgā un Pierīgā. 16 izrādes bērniem un jauniešiem

Latvijas Leļļu teātrī atklāts starptautisks profesionālo teātru festivāls bērniem un jauniešiem “Eju meklēt!”, raksta aģentūra LETA.

Festivāls ar daudzpusīgu programmu norisināsies līdz 12.martam Rīgā un Pierīgā. Festivāls dos iespēju iepazīties ar profesionālu teātru programmu no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Izraēlas un Latvijas. Izrādes iestudētas bērniem un jauniešiem vecumā no viena līdz 18 gadiem. 

Pēc organizatoru paustā, teātra festivāla programmas izstrādes galvenie kritēriji bija izrāžu žanru un to auditorijas vecumu grupu daudzveidība. Festivāla programmā iekļautas 16 izrādes bērniem un jauniešiem – dejas izrāde mazuļiem “Krāsainās spēles” no Lietuvas, leļļu izrāde “Šnāpuļa piedzīvojumi”, muzikālā izrāde par tautas instrumentiem “Koklītes ceļojums”, klaunāde “Klauni Pīps un Tūte koncertā” no Igaunijas, Zīmējumu teātra izrāde “7 pasakas par Ņukucīti”, kā arī objektu un iztēles spēle “Kaka un pavasaris”. 

Festivāla laikā varēs noskatīties arī leļļu teātri bez teksta “Kaštanka”, teatrāli muzikālas spēles “Kas par traku, tas par traku” un “Vai pagaršot?”, šausmu izrādi “Šausmu autobuss”, pagalma izrādi “Nāc laukā!”, klaunādi “Hamlets”, laikmetīgās dejas un ēnu izrādi “Ēnas”, kā arī poētisko drāmu “Drumslas” no Krievijas. 

Tāpat festivālā tiks piedāvāta izrāde-lekcija “Īsumā par Visumu”, turklāt sestdien, 11.martā, pirmizrādi piedzīvos mini operu cikls “Nenotikušais atklājums”. Festivāla laikā notiks dažādi papildu pasākumi, tostarp starptautisks profesionāļu simpozijs “Skatuves māksla bērniem – izklaide, izglītība, personība” un kontaktu programma “Festivāla klubs”, abos pasākumos piedalīties aicināti pedagogi, aktieri, horeogrāfi, režisori, studenti un mākslas teorētiķi. 

Festivāla noslēgums norisināsies 12.martā plkst.17 kultūras telpā “3 māsas”.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu