Pirmdien ar izrādi Rīgas Latviešu biedrībā atzīmēs "Skroderdienas Silmačos" jubileju • IR.lv

Pirmdien ar izrādi Rīgas Latviešu biedrībā atzīmēs “Skroderdienas Silmačos” jubileju

21
Skats no izrādes. Antonija - Elīna Vāne, Dūdars - Ģirts Ķesteris. Publicitātes foto

Režisors un Ābrama lomas atveidotājs ir Zigurds Neimanis, lomās Latvijas teātru aktieri. Dūdars Ģirts Ķesteris, Elīna – Ieva Puķe, Antonija – Elīna Vāne

Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē pirmdien, 30. janvārī plkst.19 notiks Rūdolfa Blaumaņa lugas “Skroderdienas Silmačos” 115 gadu jubilejas izrāde, raksta aģentūra LETA. 

Izrāde notiks par godu Blaumaņa 154.dzimšanas dienai un 115 gadu jubilejai, kopš notika viņa lugas “Skroderdienas Silmačos” pirmizrāde Rīgas Latviešu biedrībā. Tāpat ar izrādi tiks ieskandināts “Skroderdienu” 115 jubilejas gads, kurā paredzētas dažādas aktivitātes un izrādes, par kurām izrādes veidotāji paziņos 30.janvārī. 

Jubilejas izrādē, kuras režisors un Ābrama lomas atveidotājs ir Zigurds Neimanis, apvienosies aktieri no lielākajiem Latvijas teātriem – Dūdara lomā iejutīsies Ģirts Ķesteris, Elīna būs Ieva Puķe, Antonija – Elīna Vāne, Pindacīša – Regīna Devīte, Joske – Imants Strads, Tomuļmāte – Inese Ramute, Rūdis – Kārlis Neimanis, Aleksis – Edgars Pujāts, Bebene – Inta Tirole, Pindaks – Gints Grāvelis un Zāra – Dārta Danēviča. Ieviņu atveidos dziedātāja Ieva Sutugova, savukārt Kārlēnu – dziedātājs Nikolajs Puzikovs. Izrādē piedalīsies arī tautas deju ansamblis “Auda”. 

Neimanis norādīja, ka senākos laikos “Skroderdienas” ar panākumiem izrādīja ziemā, un tikai pēc tam tās kļuva par izrādi, kas daudziem saistās ar vasaras Saulgriežiem un līgošanu. “Taču mums ir īpašs prieks atjaunot tradīciju izrādīt šo iestudējumu ziemā, turklāt tik īpašā datumā un šai izrādei nozīmīgā vietā,” atzīmēja izrādes veidotāji. 

Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms izrādes Rīgas Latviešu biedrības nama kasē.

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu