Mūzikas namā "Daile" skatāms iestudējums "Citādas debesis, tā pati dvēsele" • IR.lv

Mūzikas namā “Daile” skatāms iestudējums “Citādas debesis, tā pati dvēsele”

33
Skats no izrādes. Publicitātes foto

Fragmentus no Imanta Ziedoņa dienasgrāmatām lasīs  Ausma Kantāne un Vilis Daudziņš. Muzicēs ģitārists Kaspars Zemītis  

Mūzikas namā “Daile” ceturtdien, 26. janvārī plkst.19 būs skatāms iestudējums “Citādas debesis, tā pati dvēsele”, kurā fragmentus no Imanta Ziedoņa iepriekš nepublicētajām dienasgrāmatām lasīs dzejnieka dzīvesbiedre un aktrise Ausma Kantāne, kā arī aktieris Vilis Daudziņš, raksta aģentūra LETA. Uzveduma režisors ir Pēteris Krilovs, savukārt Ziedoni un viņa dzeju mūzikā atspoguļo ģitārists Kaspars Zemītis ar improvizācijām, kas savijas ar lasītā tēmām.

Ziedonis ik dienas rakstījis dienasgrāmatu, un liela to daļa jau publicēta izdevumā “No patikšanas uz patikšanu”. Koncertuzvedumā “Citādas debesis, tā pati dvēsele” tiks lasītas vēl nepublicētās dienasgrāmatas, kur dzejnieks pierakstījis domas par savā ģimenē, tuvinieku un draugu dzīvēs notiekošo, kā arī Latvijas un pasaules notikumiem un pārmaiņām. 

Ziedonis dienasgrāmatā mudina cilvēkus būt uzmanīgākiem vienam pret otru, apstāties, ieklausīties un pārdomāt, kas noticis dienas gaitā, ieraudzīt skaisto. “Izvēlējos cilvēkus, ar kuriem vēlos strādāt kopā, nekad vēl nebiju darbojusies ar Pēteri Krilovu, tādēļ uzreiz zināju, ka viņš būs šī koncertuzveduma režisors,” skaidroja Kantāne. Ziedoņa dokumentālajam vārdam Kantāne nevēlējās dziedātāju, bet mūziku bez vārdiem – aranžējumus. Savukārt, lai papildinātu viņas dokumentālo stāstījumu, Kantāne izvēlējusies Daudziņu, paužot, ka “viņam dvēsele ir tik atvērta, ka viņš var birdināt un birdināt mīlestību ar vārdu palīdzību.” 

Nākamās izrādes 29. janvārī un 9. martā.

Biļetes uz iestudējumu var iegādāties www.bilesuparadize.lv

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu