Neapmaldīties ziņās • IR.lv

Neapmaldīties ziņās

8
Jānis Krēvics.
Anda Burve-Rozīte

TV3 jaunā raidījuma Melu teorija žurnālists Jānis Krēvics (37) sola skatītājiem interesantas un svarīgas tēmas, kas skar pašu mediju virtuvi

Pētnieciskās žurnālistikas raidījuma Nekā personīga veidotājiem Ansim Pūpolam un producentei Artai Ģigai jau sen bija sajūta, ka īpašu uzmanību vajadzētu veltīt viltus mediju darbam, tēma šķita svarīga arī abu kolēģim Jānim Krēvicam. Tam, kā politikas notikumus pasaulē un Latvijā atspoguļo mediji, kuru dienaskārtību nenosaka neatkarīgu žurnālistu profesionālā interese, bet ietekmīgu politiķu uzdevumi vai arī bizness. 

Raidījums Melu teorija vēlas atmaskot viltus ziņas medijos par Latvijā un pasaulē notiekošo. Pirmie divi raidījumi vētī lielas tēmas: Krievijas mediju melus par Malaizijas lidmašīnas notriekšanu virs Ukrainas, kā arī viltus ziņu lomu ASV vēlēšanu kampaņā. Viens no nelielās komandas, žurnālists Jānis Krēvics, intervijā stāsta, kas rosināja veidot jauno raidījumu. Viņaprāt, ir pēdējais laiks atklāti runāt par «mediju virtuvi».

Krēvics žurnālistikā sāka strādāt pirms 17 gadiem. Sākumā bija Latvijas Radio korespondents. Vēlāk strādāja Panorāmā. Kopā ar žurnālisti Ilzi Jaunalksni Latvijas Televīzijā savulaik veidoja vienu no populārākajiem raidījumiem De facto. Pētīja ar politiku saistītas tēmas. 2007. gadā notika skandāls: protestējot pret producentes Artas Ģigas atlaišanu un bažījoties par politisku spiedienu uz redakciju, LTV pameta spēcīgākie pētnieciskie žurnālisti. Viņu vidū bija arī Krēvics. Žurnālisti izveidoja jaunu pētniecisko raidījumu Nekā personīga TV3.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu