Cilvēktiesību komisija apstiprināšanai NEPLP sastāvā virza Āboliņu, Līdaku, Grīvu un Beitiku • IR.lv

Cilvēktiesību komisija apstiprināšanai NEPLP sastāvā virza Āboliņu, Līdaku, Grīvu un Beitiku

22
NEPLP. Foto: Ieva Lūka, LETA.

Saeima galīgo lēmumu par šo kandidātu apstiprināšanu NEPLP locekļu amatā pieņems ceturtdien, 19. janvārī.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien nolēma apstiprināšanai Saeimā uz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amatiem virzīt kandidātus Ivaru Āboliņu, Guntu Līdaku, Patriku Grīvu un Ievu Beitiku.

Par Grīvu, Līdaku un Beitiku tika nodotas deviņas balsis, Āboliņš saņēma septiņas balsis, savukārt par citu kandidāti — Vitu Andu Tēraudu — tika atdotas divas balsis.

Izskatīšanai Saeimā tika virzīti četri pretendenti, kuri saņēma komisijas klātesošo deputātu vairākuma —vismaz piecu parlamentāriešu — atbalstu. NEPLP no februāra sākuma būs četras vakances.

Saeima galīgo lēmumu par šo kandidātu apstiprināšanu NEPLP locekļu amatā pieņems ceturtdien, 19. janvārī. Iepriekš līdzšinējais komisijas priekšsēdētājs Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK) uzsvēra, ka visiem NEPLP kandidātiem ir atbilstoša kvalifikācija.

Kā ziņots, 2. februārī pilnvaras beidzas četriem no pieciem NEPLP līdzšinējiem locekļiem. Uz NEPLP locekļa amatu bija pieteikušies vairāki kandidāti — žurnāla un portāla “Ir” ārštata autore Sanita Upleja–Jegermane, bijušais valsts SIA “Latvijas Televīzija” programmu daļas satura redaktors Āboliņš, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Līdaka, SIA “Hansa Investment Club HIC” valdes priekšsēdētājs Nikolajs Lācis, SIA “Randala” valdes loceklis un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzēja Beitika, kā arī SIA “Platforma Filma” valdes priekšsēdētājs, filmas producents, TV reklāmas producente un kampaņu vadītāja Aija Ansone, Politikas centru apvienības atvērtai sabiedrībai direktore Vita Anda Tērauda, producēšanas un mārketinga kompānijas “beach.lv” dibinātājs, producents Grīvs, pašreizējais NEPLP loceklis Dainis Mjartāns un žurnāliste Žanna Helmane.

Komentāri (22)

Absints 17.01.2017. 12.37

Man liekas tikai Latvijā var notikt tāds kāzuss. Godprātīgus, korektus un tolerantus Kandīdātus vērtē klauns Kaiminš un nodokļu optimizētāk Zaķis. Kaimiņš, kas ar savu suņu būdu demonstrē bezkaunības un neprofesionalitātes kalngalu, ir galvenais vērtētājs? Paga ,paga, vai te vezums nav piejūgts priekšā zirgam?

Neredzēju visas intervijas, tomēr man patika Uplejas atbildes, Grīva izskatījās pārliecinoši. Varbūt arī labi, ka Upleja netika, nenāksies vilties, un iziet uz kompromisiem ar sirdsapziņu.

Savukārt, par Līdaku -atceros vēl viņu jaunu, smuku un gudru. Tagad tagad ir šaubas – vai tas, ka viņa nespēj savākt sevi, nav radītājs, ka viņa nespēs “savākt arī “NEPLP?

+2
-1
Atbildēt

1

    vitalisvita > 17.01.2017. 21.10

    “…vai tas, ka viņa nespēj savākt sevi, nav radītājs, ka viņa nespēs “savākt arī “NEPLP?

    ———–

    Bet, vai svarīgāk gan nebūtu izvērtēt Līdakas aktivitātes Krievijas vēstniecībā un raudzīties, lai šī vēstniecība nepalīdz viņai “savākt arī NEPLP”…

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu