Premjers varētu daļēji piekrist "Vienotības" piedāvājumam nodokļu politikas jomā • IR.lv

Premjers varētu daļēji piekrist “Vienotības” piedāvājumam nodokļu politikas jomā

32
Ministru prezidents Māris Kučinskis. Foto: Ieva Čīka, LETA.

Kučinskis pēc tikšanās ar Valsts prezidentu pauda, ka no trīs “Vienotības” piedāvājumiem attiecībā uz nodokļu politiku var pieņemt divus.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) varētu piekrist “Vienotības” piedāvājumam attiecībā uz mikrouzņēmuma nodokļa (MUN) režīma izmaiņām nākamajā gadā, taču viņš nepiekrīt koalīcijas partnera ierosinājumam jautājumā par minimālajām sociālajām iemaksām, ziņo aģentūra LETA.

Kučinskis pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni pauda, ka no trīs “Vienotības” piedāvājumiem attiecībā uz nodokļu politiku var pieņemt divus — ļaut uzņēmumiem ar apgrozījumu līdz 40 000 eiro izvēlēties maksāt 5% MUN likmi un minimālās sociālās iemaksas vai 15% MUN likmi, kā arī valdībai nākamgad izstrādāt piedāvājumu, kas palīdzētu iedzīvotājiem ar maziem ienākumiem.

Vienlaikus Kučinskis uzsvēra, ka “nav pieņemams” piedāvājums līdz 2017. gada 1. septembrim pārcelt spēkā stāšanos termiņu normai par minimālām sociālām iemaksām. Uz šādu risinājumu uzstāj “Vienotība”, bet premjera piedāvājums paredz šo normu izslēgt.

Premjers par savu nostāju esot informējis “Vienotību”. Viņš piebilda, ka pašlaik iespēja vienoties ir “Vienotības” rokās, un valdības vadītājs joprojām cer panākt kompromisu.

Kā ziņots, valdošās koalīcijas politiskie spēki līdz šim nebija spējuši vienoties par atteikšanos no minimālo sociālo iemaksu ieviešanas un MUN likmes palielināšanu līdz 15%. Tāpēc otrdien Saeimas komisijās šie likumprojekti tika atbalstīti ar opozīcijas balsīm, “Vienotībai” atturoties.

“Vienotība” nepauž atbalstu piedāvājumam atteikties no minimālām sociālām iemaksām un palielināt MUN likmi līdz 15%. “Vienotība” rosina izstrādāt jaunu piedāvājumu likumprojektā par minimālajām sociālajām iemaksām, lai nodrošinātu sociālās garantijas cilvēkiem ar zemu atalgojumu, it īpaši reģionos, iepriekš skaidroja labklājības ministrs Jānis Reirs (V). Tāpat “Vienotība” rosina pārcelt ieceres par minimālām sociālām iemaksām īstenošanu, nevis izslēgt to no likuma.

“Vienotība” arī piedāvāja, ka mikrouzņēmumi, kuru apgrozījums nav lielāks par 40 000 eiro, varētu izvēlēties maksāt MUN 15% apmērā vai arī maksāt MUN 5% apmērā un par katru darbinieku veikt sociālās iemaksas. 

Komentāri (32)

Miervaldis 16.12.2016. 10.50

Raudāt par ”emigrāciju” ir veltīgi. Labāk pastāstiet vergturiem, ka cilvēks strādā tur, kur maksā.

0
0
Atbildēt

0

dzeris49 14.12.2016. 18.53

ZZS “intelektualā potenciāla” augstākais sasniegums( jo ir premjers) , bijušais Šķēles, tagadējais Lemberga politprostitūte, vai nav smieklīgi?

Lai kāda būtu V, bet, salīdzinot ar ZZS, tur ir akadēmiķi.

Bet, kas attiecas uz valsts vadīšanu, ZZS (Lemberga) premjers jau pierādīja savu “varēšanu”.

No otras puses, arī V ir galīgi izgāzusies, ja jau Kučinskis ir premjers.

Kur iet šī valsts, un kas to sagaida?

Atbilde – veģetēšana, emigrācija, korupcija, tāda pat medicīna, lielākā mirstība Baltijā, t.i. viss, kas jau ir, t.i. dzīvības vilkšana, tikai ne normāla attīstība.

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu