ANO: 500 000 irākiešu Mosulā trūkst dzeramā ūdens • IR.lv

ANO: 500 000 irākiešu Mosulā trūkst dzeramā ūdens

22
Mosula Irākā. Foto: Stringer, Reuters/ LETA

Irākas spēku komandieri paziņojuši, ka no teroristu grupējuma “Daesh” atgūti 40% Mosulas austrumdaļas. 

Gandrīz 500 000 irākiešu kauju pārņemtajā Mosulā cieš no “katastrofāla” dzeramā ūdens trūkuma, trešdien brīdināja ANO. 

“Gandrīz pusmiljons civiliedzīvotāju, kuriem jau tā ir grūtības sevi katru dienu pabarot, nav piekļuves tīram dzeramajam ūdenim. Iespaids uz bērniem, sievietēm un ģimenēm būs katastrofāls,” ANO humānās palīdzības Irākā koordinatores Lizas Grandes sacīto citē LETA. 

Irākas spēku operācijā Mosulas atgūšanai pēdējās dienās ir bojāti ūdensvadi, un Mosulas austrumdaļas iedzīvotāji ir pavēstījuši, ka sākuši sūknēt ūdeni no akām. “Mums nav ne ūdens, ne elektrības. Mēs dzeram akas ūdeni, bet ar to nepietiek,” atzinis 25 gadus vecais Mosulas iedzīvotājs Mohameds Halils. 

Irākas spēku komandieri paziņojuši, ka no teroristu grupējuma “Daesh” atgūti 40% Mosulas austrumdaļas. Irākas spēki aicinājuši civiliedzīvotājus palikt savās mājās, lai izvairītos no plašām bēgļu straumēm no pilsētas. 

Desmitiem tūkstoši Irākas karavīru un kurdu spēku, kurus atbalsta ASV vadītā koalīcija un tās kara lidmašīnas, 17.oktobrī sāka ofensīvu Irākas otras lielākās pilsētas Mosulas atbrīvošanai. ASV vadītā koalīcija lēš, ka Mosulā ir no 3000 līdz 5000 “Daesh” kaujinieku.

Komentāri (22)

west 30.11.2016. 19.33

Kuru patiešam svarīgu pasaules problēmu kaut reizi ir atrisinājusi ANO ? Kaut vienu ? Parasti naudu maksājot par rezultātu, nevis par muldēšanu. Tā taču ir jābūt ?

Varbūt ir pēdējais laiks patriekt šo liekēžu – parazītu kantori un ietaupītos miljonus novirzīt tur, kur tiešam nepieciešams ?

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu