Kučinskis: pagaidām jaunu konkursu KNAB vadītāja amatam neizsludinās (papild.) • IR.lv

Kučinskis: pagaidām jaunu konkursu KNAB vadītāja amatam neizsludinās (papild.)

15
Māris Kučinskis. Foto: Ieva Makare, LETA

Premjerministrs pieļauj iespēju spriest par KNAB darba organizāciju

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pieļauj iespēju koalīcijā spriest par likuma grozījumu nepieciešamību tālākajai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darba organizācijai, uzsverot, ka situācijas risinājuma varianti ir dažādi, vēsta aģentūra LETA.

Iespēja sadalīt KNAB netiks izskatīta, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” teica Kučinskis.

Premjers intervijā skaidroja, ka Valsts kancelejas (VK) ziņojuma par turpmāko KNAB darba organizāciju ieteikumi neietver neko unikālu. Ziņojumā esot apkopotas teorētiskas iespējas, kā varētu nonākt pie jauna biroja vadītāja.

Premjerministrs pirmdien vairījās plaši izteikties par iespējamām pārmaiņām iestādē, jo Valsts kancelejas ziņojumam par turpmāko KNAB darba organizāciju ir ierobežotas pieejamības statuss. Politiķis norādīja, ka tagad uzreiz nevarēšot rīkot atkārtotu konkursu KNAB vadītāja amatam, taču tas būs jārīko pēc risinājuma atrašanas.

Kučinskis lūgs VK atcelt ierobežotas pieejamības statusu visam ziņojumam vai daļai no ziņojuma par turpmāko KNAB darba organizāciju. Par šo jautājumu Kučinskis cer panākt vienošanos nākamnedēļ, jo šonedēļ VK direktors Mārtiņš Krieviņš atrodas ārpus valsts. Premjerministrs norādīja, ka VK ir tiesības atcelt ierobežotas pieejamības statusu, jo tā ir institūcija, kas to ir noteikusi.

Krieviņš 11.novembrī Kučinskim iesniedza priekšlikumus saistībā ar turpmāko KNAB darba organizāciju. Valsts kancelejas direktors šim dokumentam ir noteicis ierobežotas pieejamības statusu, publiski komentāri par to netikšot sniegti, iepriekš norādīja valdības vadītāja preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Jau vēstīts, ka bez rezultātiem beidzās pirmais konkurss KNAB priekšnieka amatam, un Kučinskis parakstīja rezolūciju VK direktoram, lūdzot divu nedēļu laikā sniegt priekšlikumus par risinājumu KNAB vadības darba organizācijai un biroja pārraudzībai. Konkursā bija pieteikušies desmit pretendenti, taču neviens no tiem neatbilda noteiktajiem kritērijiem, lai tiktu virzīts konkursa otrajai kārtai.

Iespējamās pārmaiņas KNAB darba organizācijā Kučinskis plānot apspriest ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktoru Jāni Maizīti un Drošības policijas (DP) vadītāju Normundu Mežvietu, šodien pēc koalīcijas sēdes žurnālistiem norādīja premjerministrs.

Ar amatpersonām plānots apspriest Valsts kancelejas (VK) priekšlikumos paredzēto risinājuma virzienu. Valdības vadītājs neredz iemeslu, kāpēc lai diskusija par šiem jautājumiem nebūtu publiski atklāta pēc tam, kad priekšlikumiem pilnībā vai daļēji būs noņemts ierobežotas pieejamības statuss.

Pievienota 2. un 3. rindkopa.

Komentāri (15)

dzeris49 14.11.2016. 21.16

Nu mēs tur ko slepeni izlemsim, un jūs stāvat pie ratiem.

Kučinskis ir tipisks pakalpiņš, kādreiz kalpoja Šķēlem, tagad Lembergam, un kurš tad mums lielākais Streļčenoka aizstāvis, ja ne Puzes Betmens?

Vai tad kāds nopietni tic, ka ZZS rūp KNAB vai vispār kādas tur valsts interses?

+8
-1
Atbildēt

0

DD1 14.11.2016. 22.22

Nekas labs nav sagaidāms no plāna B, kuru kaļ Kučinskis kopā Kalnmeieru, tā vietā, lai izsludinātu jaunu konkursu KNAB vadītāja amatam, jo ir neskaitāmas reizes redzēts viņu protekcionisms Streļčenokam un nāvīgas bailes no Jutas Strīķes tikšanas pie ruļļiem.

+6
0
Atbildēt

2

    Anonīms > DD1 15.11.2016. 06.49

    nekāds Kučinskis neko nekaļ – neesi tacu naiva – čekisti visu jau sen sakārtojuši un viss notiek pēc plāna

    KNAB tieši tāpat kā VID ir padarīti par izsmieklu – ne viens, ne otrs neķeras klāt un pat neplāno ķerties klāt tiem pelēkajiem imperatoriem, kuri būtībā padara Latviju par parodiju jēdzienam – demokrātiska valsts.

    Kā tu vispār vari noticēt kaut vienam Kučinska vārdam pēc visiem tiem smieklīgajiem paziņojumiem? Kā bija ar Koļegovu ? Un kas tur ir tagad?

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Andrejs > DD1 15.11.2016. 11.42

    Ironiski, pat sarkastiski, kā ZZL deputāti – stipendiāti sevi atmaskoja “Aizliegtā paņēmiena” slēptās kameras eksperimentā visi kā viens kategoriski nostājoties pret J.Strīķes virzīšanu valsts apbalvojumam.

    Smieklīgi, ja nebūtu tik pretīgi! :((

    +1
    0
    Atbildēt

    0

janis_laiks 14.11.2016. 22.06

Jā, ar lielo ekonomisko noziedznieku sēdināšanu mēs (kučinskis) nesteigsimies, valsts taču bagāta, var atļauties, ka to atkal un atkal apzog. Ko tur Strautmane runāja par jaunu partiju V vietā?

Sapnis, ka knābja vadībā tomēr izdodas ielikt sakarīgu izmeklētāju vai vadītāju, à la Strīķi ar Gulbi, pamazām izplēn.

Par Gulbi vispār domas nācās mainīt, – man no smukulīšiem parasti zosāda uzmetas, bet šoreiz, skatoties TV diskusijas, biju patīkami izbrīnīts, – naivums, kā jaunai meitenei, degsme un cīņasspars, atklāta valoda, loģika un pat smadzenes, tas viss kopā veidoja nenoliedzami patīkamu iespaidu. Viņš kopā ar Strīķi būtu ideāls tandēms, – Strīķe nežēlīgi ķertu, bet Gulbis viņu piesegtu un motivētu darbiniekus. Pirms tam gan atkal jānomaina puse komandas, – atlaistie jāpieņem un pietuvinātie jāatlaiž.

+4
-1
Atbildēt

1

    DD1 > janis_laiks 14.11.2016. 22.27

    > janis_laiks

    “Par Gulbi … kopā ar Strīķi būtu ideāls tandēms, – Strīķe nežēlīgi ķertu, bet Gulbis viņu piesegtu un motivētu darbiniekus… atlaistie jāpieņem un pietuvinātie jāatlaiž.”

    Man patīk, kā Jūs to pateicāt, jo es redzu līdzīgi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu