Zviedrija pagarina robežkontroli nelegālās imigrācijas ierobežošanai • IR.lv

Zviedrija pagarina robežkontroli nelegālās imigrācijas ierobežošanai

38
Robežas kontrole Malmē, Zviedrijā. Foto: AFP-LETA

Valdība nolemj valsts drošībai kontroli uz robežas saglabāt līdz februārim

Zviedrijas valdība piektdien nolēma, ka līdz 11.februārim pagarināt robežkontroles pasākumus, kas domāti nelegālās imigrācijas ierobežošanai, vēsta aģentūras LETA-DPA. Kā pēc valdības sēdes pavēstīja Zviedrijas iekšlietu ministrs Anderss Igemans, lēmuma pieņemšana nebija viegla, tomēr nepieciešama, lai nodrošinātu iekšējo drošību.

Ministrs pauda nožēlu par ceļotājiem sagādātajām grūtībām, piebilstot, ka Zviedrija sadarbojas ar Dāniju, lai samazinātu sastrēgumus. Zviedrijas robežkontroles pasākumi attiecas prāmju termināļiem Zviedrijas dienvidos, kur ierodas daudzi ceļotāji no Dānijas un Vācijas. Pārbaudes notiek arī uz Dāniju un Zviedriju savienojošā Ēresunda tilta, kas nodrošina vilcienu un autotransporta satiksmi.

Pagājušajā nedēļā Zviedrija paziņoja, ka par trīs mēnešiem pagarina dokumentu pārbaudi pasažieriem, kuri ierodas no Dānijas, lai nepieļautu nelegālo imigrāciju. Ceļotāji ir sūdzējušies par pārbaudēm, un nesen 500 cilvēki tiesā pieprasījuši kompensāciju no Zviedrijas. Daži ceļotāji teikuši, ka viņiem nācies meklēt jaunu darbu.

Zviedrija robežkontroli atjaunoja pērnā gada novembrī, norādot uz Eiropas Savienības (ES) nespēju vienoties par kopīgu migrācijas politiku. ES piecām Šengenas zonas dalībvalstīm maijā atļāva uz sešiem mēnešiem saglabāt iekšējo robežu kontroli.

Eiropas Komisija (EK) oktobrī ieteica no novembra pagarināt robežkontroli Šengenas zonā vēl par trīs mēnešiem. EK rosinājumi attiecas uz pārbaudēm uz Austrijas, Vācijas, Dānijas un Zviedrijas, kā arī ārpus ES esošās Norvēģijas robežām.

Zviedrijā pērn nelegāli ieradās apmēram 163 000 patvēruma meklētāju, bet šogad to skaits varētu būt ap 30 000.

Komentāri (38)

west 11.11.2016. 19.18

Beidzot aizrijās ? Žēl, ka iebiedētā zviedru tauta līdz šim ir klusējusi. Drīz arī tur sprāgs. ASV tauta jau uzsprāga.

+11
-1
Atbildēt

0

atrium 12.11.2016. 13.01

Nu vai nav kropļi! Uzaicināja miljards nēģeru un tagad paģēr, lai citi tos baro un izmitina.

+5
-1
Atbildēt

0

Anonīms 11.11.2016. 16.45

kā tad tā? Kur tad humānisms, bralība, vienotība?

Ka tik šitā atkal nav kādu kremļa troļļu ziņa

+4
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu