Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Pirātu partijas panākumi vēlēšanās gāzuši Islandes premjeru Sigurduru Ingi Johansonu — viņš atkāpies, jo politiķa pārstāvētā Progresīvā partija zaudējusi vairāk nekā pusi līdzšinējo mandātu, paliekot ceturtajā vietā. Turpretī pirāti ir trešie ar 14,5% balsu. Pirmstermiņa vēlēšanas Islandē izraisīja Panamas dokumentu skandāls, jo pēc tā aprīlī atkāpās iepriekšējais premjers.

Nedēļas notikumi pasaulē

Itālijas vidieni 27. oktobra vakarā satricināja trīs spēcīgas zemestrīces, kuru stiprums bija attiecīgi 5,4, 5,9 un 4,6 magnitūdas. Neviens cilvēks nav gājis bojā vai guvis nopietnus savainojumus. Pazemes grūdieni bija jūtami Romā un tās apvidū 100 kilometru attālumā.

Eiropas Parlamenta ikgadējā Saharova balva piešķirta jezīdu kopienas pārstāvēm Nadiai Muradai un Lamijai Hadži Bašarai, kuras aizstāv sievietes, kas cietušas no teroristiskās organizācijas Daesh seksuālās vardarbības. Muradai un Bašarai balva 50 000 eiro apmērā tiks pasniegta 14. decembrī Strasbūrā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu