Streļčenoks: vēsts par dokumentu pazušanu KNAB bija mediju «ažiotāža» • IR.lv

Streļčenoks: vēsts par dokumentu pazušanu KNAB bija mediju «ažiotāža»

24
Jaroslavs Streļčenoks. Foto: Sintija Zandersone, LETA

Dienesta izmeklēšanā noskaidrots – atbildīgais darbinieks dokumentus nav varējis atrast

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pabeidzis dienesta izmeklēšanu par, iespējams, pazaudētajiem klasificētajiem dokumentiem, taču informāciju par rezultātiem pagaidām nesniedz, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv. KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks LTV ”Panorāmai” vakar pirms dalības LTV7 raidījumā “Točki nad i” norādījis – vainīgi par notikumam pievērsto uzmanību ir mediji, jo patiesībā nekas nekur nebija pazudis.

“Neviens slepenības objekts no biroja nav pazudis, un neviens ar šo objektu nav strādājis. Kur viņš bija, tur viņš palika, un pieeja nevienam citam kā atbildīgajai amatpersonai pie tā nebija,” sacīja KNAB vadītājs. Viņš apgalvoja, ka dokumenti visu laiku atradās tiem paredzētajā vietā. “Tas, ka jūs kā žurnālisti pacēlāt šo jautājumu bez mūsu komentāriem un principā, ir vienkārši ažiotāža,” teica biroja vadītājs.

Taujāts, kāpēc KNAB nesniedza komentāru par šo lietu, kad tas prasīts, Streļčenoks atbildēja: “Vispirms jānoskaidro, kas noticis; un tas, ka jūs gribat zināt vairāk, nekā mēs gribam noskaidrot, tas arī nav pieņemams.”

Jautāts, kāpēc vispār radās šaubas par slepenu dokumentu pazušanu un kāpēc bija nepieciešama izmeklēšana, ja viss stāvēja savā vietā, Streļčenoks teica: “Nu šaubas ir tādas, ka darbinieks nevarēja atrast to, kur viņi bija. Tas ir līdzīgi kā jūs ejat veikalā, jūs paņemat maku un neatceraties, kurā kabatā jūs ielikāt.”

KNAB vadītājs norādīja – ņemot vērā aizdomas par iespējamu dokumentu pazušanu, viņš atbilstoši reaģējis – sākta dienesta izmeklēšana. Tajā noskaidroti vainīgie, kas pieļāvuši dokumentu pazušanu biroja iekšienē un kam par to tiks izteikts aizrādījums, raidījumā “Točki nad i” atzina Streļčenoks, citē rus.lsm.lv.

Ziņas par, iespējams, aktīvā izstrādē esošas lietas sējuma pazušanu pirmo reizi izskanēja 23.septembrī. Dokumenti saturējuši informāciju gan par operatīvajām darbībām, gan arī izmeklēšanu. Informāciju par dokumentu pazušanu apstiprināja Satversmes aizsardzības birojs. KNAB atteicās no komentāriem, vien tviterī pārmeta medijiem nepatiesas informācijas sniegšanu, bet atteicās precizēt, kas tieši mediju ziņojumos neatbilst patiesībai.

Izskanēja pieļāvumi, ka tas ir mēģinājums diskreditēt KNAB priekšnieku Streļčenoku, kura pilnvaras beigsies 17.novembrī un kurš atkārtoti pieteicies konkursā šim amatam.

Komentāri (24)

dzeris49 14.10.2016. 11.36

“… Streļčenoks teica: “Nu šaubas ir tādas, ka darbinieks nevarēja atrast to, kur viņi bija. Tas ir līdzīgi kā jūs ejat veikalā, jūs paņemat maku un neatceraties, kurā kabatā jūsu maks ir…”

—————————————————————–

Nu izcili, Streļčenok!

Tātad, varianti ir divi.

1) KNAB slepeni dokumenti mētājās visur ( intersanti, kur tad “atrada”, varbūt, tualetē vai kādam somā, vai kādam mājās, vai miskastē)?

2)KNAB darbinieki ir idioti.

Nu, tā, acīmredzot, ir Streļčenoka kārtība un Streļčenoka darbinieki, ko viņš tur ievieš un kultivē( normālie, kas spēj nolikt vietā un vēlāk “atrast” slepenos dokumentus, izskatās, tur vairs nav).

Bravo, Streļčenok!

Kā saka kāda pazīstama publiciste, kļūdas var tikt pieļautas jebkur, sistēmu raksturo reakcija uz kļūdu.

Šinī gadījumā, reakcija ir “izcila”!

+3
-2
Atbildēt

0

J.Biotops 16.10.2016. 10.30

Katrā iestādē, kur var atrasties slepenie dokumenti (precīzāk – valsts noslēpuma objekti) ir darbinieks, kura amata pienākumos ietilpst šo objektu aprites kontrole (sevišķā lietvedība). Viņš reģistrē, kurš un kad dokumentu saņēmis un darbu ar to beidzot – atdevis. Noslēpuma objekta glabāšanā citās telpās (atstāšu atvilktnē, rīt pabeigšu lasīt) nav pieļaujama. Nemazinot saņēmēja atbildību, viens no vainīgajiem ir jau zināms – atbildīgais par sevišķo lietvedību, kurš nav reaģējis, kad izsniegtais dokuments laikā netika atdots.

Tik tālu viss noskaidrojams, ieskatoties dokumentu reģistrā, bet tālāk rodas neatrisinām ķeza – ko iesākt, ja atbildīgais, kurš par tādu nolaidību būtu patriecams ar vilka pasi, pieder pie labajiem cilvēkiem? Pamēģini nu tādu aizskart! Tie paši, kas tagad visos līmeņos brēc par nekārtībām KNABā, tad taurētu par kārtējām represijām pret labo (nu varbūt – mazliet kļūdījušos) darboni.

Pretējā gadījumā – vainīgs kāds priekšnieka atbalstītājs – arī nav labāk – kurš gan tik saspringtā situācijā aiztiks savējos.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu