Svarīgākais ir mājoklis • IR.lv

Svarīgākais ir mājoklis

3
Ilze Pētersone-Godmane.
Pauls Raudseps

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane uzskata, ka efektīva sistēma bēgļu uzņemšanai ir valsts pašcieņas jautājums

Eiropā bēgļu krīze it kā pierimusi, tomēr Latvijā patvērumu meklētāji turpina nodarbināt politiķu un sabiedrības prātus. Septembra sākumā Latvijas Televīzija atklāja, ka no 23 cilvēkiem, kuri tobrīd ES pārvietošanas programmas ietvaros Latvijā bija saņēmuši bēgļa vai alternatīvo statusu, 21 jau bija pametis valsti – visticamāk, tāpēc ka valdības noteiktie pabalsti izrādījušies absolūti nepietiekami, lai ļautu šeit atrast dzīvesvietu. Kopš tam galvenās vēstis, kas izskanējušas no valdības koalīcijas, ir apņēmība atņemt pabalstus tiem, kuri no Latvijas aizbrauc, un Nacionālās apvienības izteiktais gandarījums par šādu valdības politikas rezultātu.

Vai tiešām nekas netiks darīts, lai labotu sistēmu, kuras galvenais rezultāts ir patvēruma meklētāju dzīšana tālāk uz citām valstīm? Lai gūtu atbildi uz šo jautājumu, intervēju Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri Ilzi Pētersoni-Godmani, kura pēdējos mēnešos kļuvusi par tādu kā valdības neoficiālo runas cilvēku bēgļu jautājumos.

Tiekamies vjetnamiešu restorānā Tavs banh mi Ģertrūdes ielā, kur ne tikai ēdienkarte, bet arī apkalpojošais personāls liecina par piedāvājuma autentiskumu. Izvēloties, ko pasūtīt, Pētersone-Godmane atzīst, ka viņai ļoti garšojot Āzijas ēdieni, bet līdz šim nav iepazinusi vjetnamiešu virtuvi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu