Ar sauli vaigos • IR.lv

Ar sauli vaigos

4
Foto — Ģirts Ozoliņš, Picture Agency
Ieva Alberte

Pirms trim gadiem sacensībās uz batuta Sanija Smildziņa (16) guva traumu, tāpēc tagad pārvietojas ratiņkrēslā. Taču meitenei ir sapnis izveidot Latvijā regbija komandu un arī kļūt neatkarīgākai

Batuts. Tas bija viens no pirmajiem vārdiem, ko Sanija pateica. Divu gadu vecumā viņa nebija dabūjama nost no lecamrīka. Brīvdienās varēja stundām lēkāt Esplanādes batutos. «Tiešām – stundām,» atceras Sanija, kad tiekamies viņas dzīvesvietā Rīgā, Maskavas ielā. Viņa bieži dīkusi omei: «Aizbrauksim uz Esplanādi?» 

Desmit gadu vecumā meitene trenējās peldēšanā, dejošanā un mākslas vingrošanā, taču tik ļoti traumēja ceļgalus, ka sāka klibot. Ārsts ieteica pārtraukt vingrošanu. 

Tuvu mājām darbojās profesionāls batutu klubs, un Sanija ar prieku devās mācīties akrobātiku. Sports padevās, un drīz vien viņa kļuva par Latvijas jauniešu izlases sportisti – kopš 2000. gada lēcieni uz batuta ir olimpiskais sporta veids.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu