Aptaujās pēc Klintones un Trampa pirmajām TV debatēm atšķirīgi rezultāti • IR.lv

Aptaujās pēc Klintones un Trampa pirmajām TV debatēm atšķirīgi rezultāti

21
Foto: AFP-LETA

CNN aptaujātie vairāk atbalsta Klintoni, CNBC un ”Fox” – Trampu

Aptaujas pēc Amerikas Savienoto Valstu prezidenta amata kandidātu Hilarijas Klintones un Donalda Trampa pirmajām televīzijas debatēm rāda atšķirīgus rezultātus par pretendentu atbalstu sabiedrībā. Debatēs kandidāti pauda savu vīziju par valsts ekonomikas nākotni, drošības situāciju valstī un sadarbību ar citām pasaules valstīm.

Kā vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv, vairākas sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka par šo debašu uzvarētāju pārliecinoši minēta Hilarija Klintone. CNN ekspresaptaujā no 521 balsotājiem Klintoni atbalstīja 62%, Trampu – 27%, ziņo AFP.

Savukārt LNT rīta raidījuma ”900 sekundes” citētās aptaujas no telekanāliem CNBC un ”Fox News” rāda, ka Trampu atbalstītu vairāk nekā 60% balsotāju, Klintoni ap 40%.

Pirms debatēm publicētās aptaujas liecināja, ka Hilarijas Klintones un Donalda Trampa popularitātes reitingi ir aptuveni vienādi, un 18% vēlētāju gatavi mainīt savu viedokli pēc debatēm. Novērotāji šīs prezidenta vēlēšanas vērtē kā grūtāk prognozējamo procesu, kāds jebkad noticis.

Priekšā vēl divi diskusiju raundi – 9.oktobrī un 19.oktobrī. 4.oktobrī gaidāmas abu partiju viceprezidenta amata kandidātu – senatora Tima Keina un gubernatora Maika Pensa – debates, kas varētu atklāt daudz jauna par kandidātu nostāju.

Jau vēstīts, ka pirmajās debatēs abi augstā amata pretendenti nav skopojušies ar personiskiem apvainojumiem, kā arī pauduši pārliecību par savu uzvaru. ASV prezidenta amata kandidātu pirmās televīzijas debates var uzskatīt par ir lielāko un svarīgāko darba interviju ar vislielāko iespējamo auditoriju, vērtē raidsabiedrība CNN.

Politikas analītiķi norāda, ka debates ir ne tikai pirmā tik lielā abu kandidātu tikšanās aci pret aci, bet arī iespēja uzrunāt vēlētājus, kuri vēl nav izšķīrušies, par ko balsot, un kuri līdzšinējā priekšvēlēšanu cīņā bija izvēlējušies atbalstīt kādu citu kandidātu.

Mediji jau norāda, ka par vienu no centrālajiem notikumiem kļuvusi abu kandidātu sadursme jautājumā par to, kāpēc Donalds Tramps nepublisko informāciju par nomaksātajiem nodokļiem. Atsaucoties uz jau 80.gados iegūto informāciju, Klintone norādīja, ka Tramps patiesībā slēpj to, ka viņš nemaksā nodokļus. Eksperti prognozē, ka pēc šiem izteikumiem ASV pieaugs sabiedrības spiediens uz Donaldu Trampu, pieprasot viņam publiskot savus nomaksātos nodokļus vai vismaz to nodokļu likmi, kuru viņš maksā.

Komentāri (21)

Absints 28.09.2016. 12.14

Kļūda ir tā, ka Trampa pretinieki viņu mēgina paņemt ar loģiku, taču vairumam viņa elektorāta tā ir sveša. Viņiem ir svarīgi balsot “PRET”, Un balsot PRET nozīmē balsot par Trampu.

Lai cik laba un loģiska bija un būs Klintones argumentācija, tā uz Trampa vēlētāju iedarbosies maz… Tā kā debates varētu arī nenotikt…

+3
0
Atbildēt

0

Mans Komentars 28.09.2016. 12.02

Visi interneta balsojumi PAR Trampu nāk no Krievijas: https://twitter.com/DustinGiebel/status/780814613021548544?s=09

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu