KNAB priekšnieka amatam desmit pretendenti • IR.lv

KNAB priekšnieka amatam desmit pretendenti

34
Komisijas sēdē ''Delnas'' direktors Jānis Volberts (no labās), KNAB sabiedriskās konsultatīvās padomes priekšsēdētājs Aivars Borovkovs, Mārtiņš Krieviņš, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, SAB vadītājs Jānis Maizītis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Otrajā kārtā publiskos kandidātu vārdus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata konkursā ir saņemti desmit pieteikumi, pirmdien pēc konkursa komisijas pirmās sēdes žurnālistiem pavēstīja Valsts kancelejas (VK) direktors Mārtiņš Krieviņš, ziņo aģentūra LETA.

Saņemtie pieteikumi tagad tiks nosūtīti pārbaudei Satversmes aizsardzības birojā (SAB). Konkursa pirmās kārtas otrā sēde paredzēta 28.oktobrī, savukārt 1.novembris ir termiņš, kad Ministru kabineta mājaslapā tiek publicēta informācija par pretendentiem, kurus konkursa komisija virza dalībai otrajā kārtā.

Krieviņš iepriekš paziņoja, ka atstatīs sevi no Jaroslava Streļčenoka vērtēšanas, ja viņš būs pieteicies konkursā, lai novērstu iespējamu interešu konfliktu, kamēr KNAB vērtēja VK dalību festivālā ”Lampa”. KNAB pirmdien paziņoja, ka pārkāpumi šajā lietā nav konstatēti.

Krieviņš ir.lv otrdien paskaidroja, ka Valsts kanceleja patlaban nav saņēmusi oficiālu informāciju no KNAB par atzinumu šajā lietā. ”Kamēr tā netiks saņemta, es pagaidām nekādus komentārus šajā sakarā nevarēšu sniegt,” sacīja VK vadītājs, piebilstot, ka komentēs tikai oficiālus dokumentus, ņemot vērā jautājuma nozīmīgumu.

Krieviņš pēc konkursa komisijas pirmās sēdes norādīja, ka ikvienam vajadzētu uzticēties konkursa komisijai un nemēģināt tās viedokli nekādi ietekmēt. Apstāklis, ka politiķi jau tagad vērtē publiski izskanējušos kandidātus, nav labs, pauda VK direktors. Viņš nenoliedz, ka pastāv atsevišķu personu intereses, lai konkursā uzvarētu viņu ieskatā pozitīvākais kandidāts.

Turpmāko komisijas darbu Krieviņš paredz ļoti saspringtu. VK direktors atgādināja, ka komisijai ir tiesības pateikt Ministru prezidentam, ka neviens no pretendentiem neatbilst kritērijiem. Tādā gadījumā tiktu sludināts atkārtots konkurss.

Konkursa komisija uz otrās kārtas pirmo sēdi sanāks divas dienas – 3.novembrī un 4.novembrī. Otrā sēde norisināsies 9.novembrī, trešā sēde – 10.novembrī. Pēc tam piecu darba dienu laikā komisijas vadītājam pēc lēmuma pieņemšanas rakstiski jāinformē pretendenti un Ministru prezidents par pieņemto lēmumu.

Pirmajā kārtā notiek pretendentu atlase, pārbaudot viņu formālo atbilstību KNAB likumā noteiktajām obligātajām prasībām, vērtējot pretendentu iesniegtos dokumentus un kompetento iestāžu atzinumus. Otrajā kārtā tiek padziļināti vērtēta pretendentu pieredze, zināšanas un kompetences, tāpēc komisija rīkos pārrunas ar pretendentiem – lūgs viņus mutiski sniegt savu redzējumu par KNAB darbības prioritātēm un attīstību, kā arī rakstiski atbildēt uz komisijas sagatavotajiem jautājumiem par KNAB kompetences jomām, valsts pārvaldi un tiesību aizsardzības sistēmu.

Pēc visu pretendentu vērtēšanas komisija pieņems lēmumu iesniegt Ministru prezidentam priekšlikumu par atbilstošākā pretendenta vai atbilstošāko pretendentu kandidatūru virzīšanu izskatīšanai Ministru kabineta sēdē vai ieteiks atkārtoti izsludināt konkursu, ja tiks noraidīti visi pretendenti.

Streļčenoka pilnvaras KNAB vadītāja amatā beigsies 17.novembrī.

Komentāri (34)

dzeris49 20.09.2016. 09.39

Kaut 100 to pretendemtu, būs tas, kas jau pierādījis savu uzticību tiem, kas šo valsti reāli pārvalda, un cīnās pret tiem, kas grib šai valstī ko uzlabot korupcijas apkarošanas ziņā, uzmini nu, kas tas ir?

Un ne jau VK lems, kurš tas būs.

It kāds nezinātu, ko Latvijā nozīmē vārds “konkurss” – tas tāds teātris muļķīšiem ar jau sen iepriekš uzrakstītu scenāriju un finālu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu