Tramps jau otro reizi nomaina savu priekšvēlēšanu štābu • IR.lv

Tramps jau otro reizi nomaina savu priekšvēlēšanu štābu

30
Donalds Tramps tiekas ar Milvoku šerifu. Foto: AP/LETA

Trampa priekšvēlēšanu štāba vadītājs Manaforts saņēmis nelegālus maksājumus no Ukrainā gāztā prezidenta Viktora Janukoviča partijas

ASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps divu mēnešu laikā jau otro reizi nomainījis sava priekšvēlēšanu štāba vadību, ziņo BBC.

Savu padomnieku un Republikāņu partijas sociologu Kelianu Konveju Tramps iecēlis par kampaņas menedžeri, bet Stīvenu Bennonu, kurš vada konservatīvas politikas ziņu portālu “Breitbart News”, par priekšvēlēšanu štāba vadītāju.

Saskaņā ar aģentūras AP rīcībā esošo Trampa paziņojumu, jaunie kampaņas vadītāji ir “satriecoši cilvēki.. viņi ir čempioni”.

Trampa priekšvēlēšanu kampaņas štāba vadītājs Pols Manaforts, kurš nokļuvis skandāla uzmanības centrā sakarā ar apvainojumiem, ka saņēmis nelegālus maksājumus no Ukrainā gāztā prezidenta Viktora Janukoviča partijas, tomēr saglabājis savu vietu štābā.

ASV Demokrātu partijas Baltā nama kandidātes Hilarijas Klintones kampaņas vadītājs Robijs Muks pirmdien pieprasīja Donalda Trampa kampaņas štābam atklāt visus sakarus ar Krieviju, ņemot vērā apsūdzības, kas publicētas laikrakstā “New York Times”.

Atbilstoši laikraksta informācijai Ukrainas promaskaviskā eksprezidenta Viktora Janukoviča Reģionu partijas “melnās kases” grāmatās atrasti ieraksti par nereģistrētiem maksājumiem 12,7 miljonu dolāru apjomā no 2007. līdz 2012.gadam Polam Manafortam, kurš ir Trampa priekšvēlēšanu štāba vadītājs, vēsta LETA.

Manaforts savulaik bijis viens no svarīgākajiem Janukoviča padomniekiem, norāda “New York Times”.

Ukrainas Nacionālā Korupcijas apkarošanas biroja darbinieki pamanījuši ierakstus par maksājumiem tā dēvētajā klēts grāmatā, kurā reģistrēta Reģionu partijas “melnā kase”.

Birojs patlaban arī veic izmeklēšanu par vairākus miljonus dolāru vērtiem darījumiem, kas Ukrainā noslēgti ar Manaforta uzņēmumu.

ASV Demokrātu partija uzstāj, ka Trampa štābam ir jāatbild uz “New York Times” apsūdzībām, ņemot vērā “Trampa proputiniskās politikas nostājas”.

Vēl pirms diviem mēnešiem Tramps no vēlēšanu kampaņas menedžera amata atlaida Koriju Levandovsku.

Trampa popularitātes reitings pēc jūlijā notikušā Republikāņu partijas kongresa sāka pakāpeniski samazināties.

 

Komentāri (30)

zēniņš 17.08.2016. 15.17

How Trump’s campaign chief got a strongman elected president of Ukraine

Paul Manafort, who reportedly was a recipient of $12.7m in Ukraine, helped Viktor Yanukovych to victory. Could he do the same for Trump?

https://www.theguardian.com/us-news/2016/aug/16/donald-trump-campaign-paul-manafort-ukraine-yanukovich

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu