Teksasā ļauj augstskolu telpās ienest šaujamieročus • IR.lv

Teksasā ļauj augstskolu telpās ienest šaujamieročus

11
Teksasas universitātes Ostinā antropoloģijas profesore Paulīne Stronga pie sava kabineta durvīm piestiprina norādi, ka te nedrīkst ienākt ar ieročiem. Foto: AP/LETA

Teksasas Universitāte Ostinā bija viena no pirmajām vietām ASV, kur universitātes telpās notika masu šaušana

Teksasa pirmdien kļuva par astoto ASV štatu, kur augstskolās atļauts ienest šaujamieročus, vēsta LETA/AFP.

Pērn pieņemtais Teksasas štata likums liek sabiedriski finansētām augstskolām ļaut to telpās ienest noslēptus šaujamieročus, lai arī skolas var noteikt ierobežojumus uz konkrētām telpām.

Teksasā jau 1995.gadā pieņemts likums ļāva noslēptu šaujamieroci ienest studentu pilsētiņas teritorijā, bet ne pašā augstskolas ēkā.

Teksasas Universitātes Ostinā prezidents Gregorijs Fenvess uzsvēra, ka izmaiņas noteikumos neko daudz augstskolas dzīvē nemainīs. “Mēs esam ļoti droša skola,” viņš norādīja, piebilstot, ka tā tas arī “turpināsies”.

Teksasas Universitāte Ostinā bija viena no pirmajām vietām ASV, kur universitātes telpās notika masu šaušana. 1966.gadā kāds bijušais jūras kājnieks tur sarīkoja apšaudi, nogalinot 14 cilvēkus un ievainojot vēl 30.

Jauno noteikumu kritiķu vidū ir trīs šīs augstskolas pasniedzēji, kuri vērsušies tiesā, uzskatot, ka pārkāpta viņu vārda brīvība, jo ar šaujamieročiem bruņoti studenti var radīt baiļu atmosfēru un slāpēt brīvu ideju apmaiņu. Divi pasniedzēji jauno noteikumu dēļ jau ir aizgājuši no darba Ostinā.

Savukārt jauno noteikumu aizstāvji uzskata, ka noslēpti šaujamieroči augstskolās uzlabos studentu un pasniedzēju drošību, ļaujot ātrāk apturēt bruņotus uzbrukumus.

 

Komentāri (11)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu