ASV sākušas "Islāma valsts" pozīciju bombardēšanu Lībijā • IR.lv

ASV sākušas “Islāma valsts” pozīciju bombardēšanu Lībijā

30
Lībijas armijas karavīri no apšaudes iznes ievainotu biedru. Foto: Reuters/LETA

Šie uzbrukumi notiek pēc Lībijas valdības lūguma un ar ASV prezidenta Baraka Obamas akceptu

ASV gaisa spēki veikuši pirmos aviācijas triecienus teroristiskās “Islāma valsts” pozīcijām Lībijā. Par to pirmdien ziņo Dw.de.

Lībijas valdība paziņoja, ka gaisa uzlidojumi notiek pēc tās lūguma. Nacionālās vienotības valdības premjerministrs Fajezs as Sarradžs televīzijā teica, ka ASV bumbvedēji “Islāma valsts ” pozīcijām uzbrukuši Sirtas pilsētā. 

“Šīs operācijas ierobežo konkrēts grafiks un tās nenotiks ārpus Sirtas un tās apkārtnes,” teica Sarradžs. Uz zemes ārvalstu karaspēka sniegtais atbalsts šiem uzbrukumiem būs tikai tehnikas un loģistikas. ASV sauszemes karaspēka līdzdalība operācijās netiek paredzēta, teica valdības vadītājs.

“Pirmie aviācijas triecieni pa [“Islāma valsts”] pozīcijām notika šodien Sirtā, radot lielu skaitu upuru,” teikts Lībijas valdības paziņojumā.

Kā izteicies Pentagona preses sekretārs Pīters Kuks, ASV prezidents Baraks Obama sankcionējis aviācijas triecienus saskaņā ar aizsardzības ministra Eštona Kārtera un apvienoto armijas štābu komitejas priekšsēdētāja ģenerāļa Džozefa Danforda rekomendācijām.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu