Vācijā patvēruma meklētājs nogalina grūtnieci, cits sīrietis pats iet bojā sprādzienā • IR.lv

Vācijā patvēruma meklētājs nogalina grūtnieci, cits sīrietis pats iet bojā sprādzienā

38
Vieta, kur svētdienas vakarā Bavārijas federālās zemes Ansbahas pilsētā Vācijas dienvidos sarīkoja sprādzienu pie bāra, kurā pats gāja bojā un vismaz 12 citi cilvēki tika ievainoti. Foto: Reuters/LETA

Sprādzienā vismaz 12 citi cilvēki tika ievainoti

Vācijas dienvidrietumos svētdien kāds patvēruma meklētājs no Sīrijas ar mačeti nogalinājis grūtnieci un ievainojis vēl divus cilvēkus, pavēstīja policija. Tikmēr cits sīrietis Vācijas dienvidos sarīko sprādzienu, kurā pats iet bojā, vēsta LETA/AFP.

Pēc policijas sniegtajām ziņām, 21 gadu vecais sīrietis, kuram izcēlies konflikts ar sievieti, kas bijusi bērna gaidībās, ar mačeti viņu nodūris un ievainojis vēl divus cilvēkus. Incidents noticis Bādenes – Virtembergas federālās zemes Reitlingenes pilsētā.

“Viņš bija pilnīgi kā bez prāta,” laikrakstam “Bild” teicis kāds aculiecinieks. “Bild” vēsta, ka viens no sadurtajiem ir 21 gadu vecais Fatihs D.

Savukārt 22 gadus vecais Alpers K., kura tēvam pieder kebabnīca, kas atrodas līdzās incidenta vietai, ar savu vieglo automašīnu BMW notriecis uzbrucēju, lai nepieļautu, ka viņš uzbrūk vēl citiem cilvēkiem, un pēc tam uzbrucēju aizturējusi policija, ziņo “Bild”.

Policija paziņojusi, ka neuzskata šo incidentu par teroraktu. Slepkava jau iepriekš izdarījis kriminālpārkāpumus, uzbrūkot cilvēkiem.

Savukārt cits sīrietis, kura patvēruma pieprasījums bija noraidīts, svētdienas vakarā Bavārijas federālās zemes Ansbahas pilsētā Vācijas dienvidos sarīkoja sprādzienu pie bāra, kurā pats gāja bojā un vismaz 12 citi cilvēki tika ievainoti, pirmdien paziņoja vietējā policija.

Apmēram 2500 cilvēku bija sapulcējušies uz netālu rīkotu brīvdabas mūzikas festivālu, kurš, kā ziņoja vietējie mediji, varēja būt reālais sprādziena mērķis. Pēc sprādziena šis festivāls tika atcelts drošības apsvērumu dēļ, vēstīja Vācijas ziņu aģentūra DPA.

Bavārijas drošības dienesta vadītājs paziņoja, ka sprādzienu sarīkojis 27 gadus vecs sīrietis, kura patvēruma pieprasījums bija noraidīts. Vīrietis uzspridzinājās ar līdzatnestu spridzekli pēc tam, kad netika ielaists mūzikas festivālā.

“Sprādziens notika pilsētas centrā, un tajā gāja bojā vīrietis, kurš, kā vēlāk parādīja izmeklēšana, bija to izraisījis,” teikts policijas paziņojumā.

No 12 sprādzienā ievainotajiem trīs ir guvuši nopietnus ievainojumus.

“Sprādziens tika izraisīts tīšām,” paziņoja Bavārijas Iekšlietu ministrijas preses sekretārs. Viņš piebilda, ka varas iestādes mēģina noteikt precīzu tā cēloni.

Policija pēc sprādziena bloķēja pilsētas centru. Notikuma vietā ieradās ap 200 policistu un 350 glābēju, ziņoja Bavārijas raidsabiedrība “Bayerische Rundfunk”.

Bavārijas iekšlietu ministrs Joahims Hermans paziņoja, ka 27 gadus vecais sīrietis dzīvoja Ansbahā pēc tam, kad viņš pirms diviem gadiem bija ieradies Vācijā. Sīrietis, kura patvēruma lūgums pirms gada tika noraidīts, divreiz bija mēģinājis izdarīt pašnāvību un bija pavadījis kādu laiku psihiatriskā klīnikā.

Hermans atzina, ka sīrieša uzbrukuma paredzētais mērķis bija mūzikas festivāls, kurā viņš netika ielaists tāpēc, ka viņam nebija biļetes.

Varas iestādes nav izslēgušas iespēju, ka sprādzienu Ansbahā varētu būt organizējuši islāmisti, piebilda Hermans. Ir “pazīmes”, ka spridzeklim bija pievienoti metāla gabali, paziņoja Ansbahas policijas priekšnieka vietnieks Romans Fertingers.

 

 

Komentāri (38)

Merilī 25.07.2016. 08.19

Pirms gada noraidīts patvēruma pieprasījums, bet turpina dzīvot Vācijā un slaktēt Vācijas pilsoņus, Eiropas tiesiskums un humānisms pilnā krāšņumā.

+11
-3
Atbildēt

0

J.Biotops 25.07.2016. 08.32

Konflikts, protams, tīri sadzīvisks, nekāda sakara ar miermīlīgo islamu.

Nabaga bēglis pastaigā bija izgājis tikai ar ikdienā nepieciešamai pašaizsardzībai nēsājamu mačeti. Droši vien pistolei naudiņas nepietika, tātad jāpalielina pabalsti. Bez ieroča baismīgās eirpiešu sievietes nalaimīgos, neapbruņotos un neaizsargātos musulmaņus pavisam nomocīs.

+11
-4
Atbildēt

0

Austras koks 25.07.2016. 08.19

Kādreiz, vēl desmitgades 3 atpakaļ, Eiropa bija abklājības, miera un drošības citadele. Un tad laikam dažiem apnika. Vai arī dažiem tiešām liekas, ka tas, ko eiropieši sasnieguši ar gadsimtu attīstību, var dažos gados iemācīt tādiem, kuru sabiedrība nav tikusi īpaši tālāk par pirmatnējo kopienu.

Terors kļuvis par ikdienu, par pašsaprotamu lietu. Raksts pat nav kā galvenais. Ne šeit, ne Delfos. Delfos vispār galvenais raksts par kaut kādu Krimā dzīvojošu sovoku veterānu, kurš apmierināts ar jauno varu.

Tik talu nu esam. Miers un drošība Eiropā vairs nav. Tagad tik kādi gadi 10 un arī labklājības nebūs. Jo strādājošo un radošo skaits nepalielinās, bet uzturamo skaits palielinās dramatiski.

+10
-3
Atbildēt

6

    DD1 > Austras koks 25.07.2016. 09.52

    > Austras koks

    “Būtiski ir nevienu imigrantu vairs nelaist pāri robežām un aktīvi sākt sijāt esošos un sākt tos deportēt.”

    Jūs jau runājat gluži kā Tramps, vienīgais prezidenta kandidāts ASV, kurš uzdrošinājās skart šo jūtīgo drošības jautājumu, kas cilvēkus uztrauc tūlīt aiz darba iespējām.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Austras koks 25.07.2016. 09.45

    Atzīstam godīgi – gan terorisma, gan šo slepkavu vientuļnieku uzvedības un rīcības cēlonis ir augšana islāmiskā vidē un islāmam līdzi nākošā filozofija. Un tieši kādā mežonîbas formā – terorā, slepkavošanā vai piekaušanā – izpaužas islāms, nav būtiski. Būtiski ir nevienu imigrantu vairs nelaist pāri robežām un aktīvi sākt sijāt esošos un sākt tos deportēt.

    Nav cita ceļa. Ja netiks apstādināts migrantu pieplūdums, tad nespēsim tos izšķirot un apstādināt notiekošo, neko izdarît nevarēsim. Viņi ir bīstami ne tikai kā teroristi vai slepkavas vientuļnieki. Viņi ir bīstami arī sadzîviski, jo bariņos vazājoties jebkurā vietā var kādu piekaut vienkārši prieka un izklaides pēc, vai naida dēļ pret vietējiem.

    Beidzam būt politkorekti – viņi ir mežoņi, kuri nāk no sabiedrībām, kuras attīstībā no Eiropas atpaliek par vairāk kā tūkstots gadiem.

    Šobrîd risks ir ne tikai terors, bet agresîva uzvedība gandrîz no jebkura no šiem mežoņiem.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    DD1 > Austras koks 25.07.2016. 10.11

    > Austras koks

    “tā ir vienīgā loģiskā rīcība”

    Piekrītu, bet, piemēram, Itālijas robežsargi bezmaz katru dienu pie Lībijas (!) krastiem glābj bēgļu laivas un neved izglābtos “bēgļus” atpakaļ uz Lībiju, bet gan uz Itāliju. Tam seko palīdzības pieprasīšana ES, lai pārējās valstis uzņemtos savu daļu rūpju par izglābtajiem.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Merilī > Austras koks 25.07.2016. 11.17

    DD1

    “glābj bēgļu laivas”

    Tā ir nevis glābšana, bet labi apmaksāta cilvēku kontrabanda, un par tādu ir attiecīgi kriminālkodeksa panti.

    Itāļu tauta ātri piespiestu Itālijas varas iestādes šos kontrabandistus apkarot, ja zinātu, kā visi “bēgļi” būs jāpatur un jāuztur pašiem un nevarēs atdot adopcijai citām Eiropas valstīm.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Austras koks 25.07.2016. 10.06

    Bet tā ir vienīgā loģiskā rīcība. Ja migranti turpina ieplūst miljona apmērā gadā, tos izšķirot – bēglis vai migrants, ir vai nav terorists, vai ir kādi riski utt., nav iespējams. Lîdz ar to riski visu laiku tikai palielinās.

    Tātad vienîgais risinājums ir visu apstādināt, pat ar vardarbību, ja tas nepieciešams. Un sākt šķirot, un visus, kas ir bîstami, kas ir ekonomiskie migranti, un kas pat ir kara bēgļi, bet kuru dzîvības apdraudējumus novērš arī atrašanās kādā nekarojošā islāma valstî, deportēt.

    Un atņemt pilsonības un deportēt arī sen iebraukušos, ja konstatēts kaut neliels atbalsts viena vai cita veida radikāļiem vai noziedzniekiem.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    fretka > Austras koks 25.07.2016. 10.42

    Polijas premjerministre Beata Šidlo intervijā nedēļas žurnālam “wSieci”:

    http://media.wplm.pl/pictures/830×600/path/2016/07/25/303/395/02fe327f9c58496b882daef66a335b37.jpeg

    “Poļu tautas drošību nevar pārrēķināt naudā. Mēs nepiekāpsimies. Tas nenozīmē, ka mēs nevēlamies palīdzēt, bet jāpalīdz aiz mūsu valsts robežām. Drīz nosūtīsim kārtējo humanitārās palīdzības kravu bēgļiem Tuvajos Austrumos. Taču Tuvo Austrumu cilvēku ieplūšana Polijā ir izslēgta, jo ne mēs, ne Eiropas Savienība nespēj izveidot sistēmu, kas efektīvi nodalītu bēgļus no teroristiem.”

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu