Latvijas karogu Riodežaneiro nesīs Māris Štrombergs • IR.lv

Latvijas karogu Riodežaneiro nesīs Māris Štrombergs

33
Māris Štrombergs. Foto: Ieva Lūka, LETA

Riodežaneiro Štrombergam būs pēdējās olimpiskās spēles karjerā

Latvijas karogu Riodežaneiro olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, ceturtdien paziņoja Latvijas olimpiskās komandas prezentācijas pasākumā.

Riodežaneiro XXXI vasaras olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija notiks 5.augustā, vēsta LETA.

Pasaules titulētākais BMX braucējs Štrombergs ir pasaulē vienīgais divkārtējais olimpiskais čempions savā sporta veidā, kurā olimpiskās godalgas tiek izcīnītas kopš 2008.gada. Savu pirmo zelta medaļu valmierietis izcīnīja 2008.gadā Pekinā, bet 2012.gadā Londonā viņš panākumu atkārtoja.

Štrombergs ir arī divkārtējs pasaules čempions, titulus izcīnot 2008. un 2010.gadā, bet gadu vēlāk tiekot arī pie pasaules čempionāta sudraba medaļas. Viņam ir arī trīs Eiropas čempiona tituli.

Riodežaneiro Štrombergam būs trešās olimpiskās spēles karjerā, taču viņš pirmo reizi piedalīsies atklāšanas ceremonijā, kas pirms tam viņam nebija izdevies.

“Gribu teikt lielu paldies par doto iespēju nest karogu. Tas ir liels gods, tas būs emocionāls un īpašs brīdis manā karjerā,” klātesošajiem sacīja Latvijas karognesējs.

29 gadus vecais Štrombergs jau ir atzinis, ka šīs viņam būs pēdējās olimpiskās spēles karjerā, taču sportošanu pēc Riodežaneiro viņš vēl nedomā beigt, startējot arī nākamajā sezonā.

Iepriekšējās olimpiskajās spēlēs – 2012.gadā Londonā – atklāšanas ceremonijā karogu nesa pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš. Savukārt vēl pirms tam to ir darījuši Raimonds Bergmanis 1992.gadā Barselonā, Einārs Tupurītis 1996.gadā Atlantā, Voldemārs Lūsis 2000.gadā Sidnejā, kā arī Vadims Vasiļevskis 2004.gadā Atēnās un 2008.gadā Pekinā.

Savukārt Latvijas karogu Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā ir nesuši bobslejisti Jānis Ķipurs, Zintis Ekmanis un Sandis Prūsis, kā arī hokejisti Harijs Vītoliņš, Artūrs Irbe un Sandis Ozoliņš, kā arī skeletonists Martins Dukurs.

Latviju Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 33 sportisti 12 sporta veidos.

 

Komentāri (33)

Pēteris 21.07.2016. 22.23

Galvenais, lai Korejā ziemā nenestu Dukurs.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu