FOTO: Vilcienu sadursmē Itālijā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 27 cilvēkiem (papild.) • IR.lv

FOTO: Vilcienu sadursmē Itālijā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 27 cilvēkiem (papild.)

30
Divu vilcienu sadursme Itālijā no putna lidojuma. Foto: AP/LETA

Pastāv iespēja, ka sadursmi izraisījusi cilvēka kļūda

Divu pasažieru vilcienu frontālā sadursmē, kas otrdien notika Itālijas dienvidu reģionā Apūlijā, bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 27 cilvēkiem, vēsta valsts ziņu aģentūra ANSA. Vēl 50 cilvēki sadursmē ievainoti.

“Mēs strādāsim visu nakti, meklējot vrakā izdzīvojušos vai citus upurus,” sacīja reģiona dzelzceļa policijas vadītājs Džankarlo Kontikjo.

Avārija notika uz vienām sliedēm nelielā līkumā starp Apūlijas reģiona Korato un Andrijas pilsētām plkst.11.30 pēc vietējā laika (plkst.12.30 pēc Latvijas laika), ziņo LETA/AFP.

Izmeklētāji paziņoja, ka vismaz viens no vilcieniem brauca ļoti ātri un pastāv iespēja, ka sadursmi izraisījusi cilvēka kļūda. Vienam no četru vagonu vilcieniem bija jāgaida zaļā gaisma pirms izbraukšanas uz dzelzceļa līnijas starp Korato un Andrijas pilsētām.

Vides aizsardzības organizācija “Legambiente” norādīja, ka negadījums varētu būt radies, jo vecajās sliedēs šajā reģionā nav automātiskās bremzēšanas sistēmas. Netiek ziņots, ka avārijas brīdī būtu bijuši slikti laikapstākļi.

Mediju demonstrētajos kadros redzams, kā avārijas dienestu darbinieki mēģina atbrīvot sadragātajos vagonos iesprostotos cilvēkus. Vilcienu vagonu dzelzs fragmenti izmētāti plašā apkārtnē.

Abiem vilcieniem ir četri vagoni, sadursmē visvairāk sadragāti ir pirmie vagoni, tur esošie cilvēki arī ir visvairāk cietušie. “Es domāju, ka cietušo būs daudz,” otrdien teica vietējās policijas šefs Rikardo Zingaro austriešu izdevumam “Die Presse”. No vilcienu atlūzām glābēji izcēla arī kādu mazuli, kurš ar helikopteru nogādāts slimnīcā. Pārsvarā vilcienu satiksmi izmantoja vietējie iedzīvotāji un studenti.

Itālijas valsts dzelzceļa uzņēmums paziņojis, ka abus vilcienus ekspluatēja vietējie reģiona uzņēmēji. Aptuveni 20 vilcienu nodrošina reģiona Apūlijas satiksmi ar valsts ziemeļu pilsētām un arī lidostu, ziņo “Der Spiegel”.

Pēdējais nopietnais dzelzceļa satiksmes negadījums Itālijā notika 2009.gadā, kad kravas vilciens pie Viaredžo noskrēja no sliedēm un gāja bojā 30 vietējo iedzīvotāju.

Premjerministrs Mateo Renci paziņojis, ka valsts “neapstāsies, kamēr mēs nezināsim, kas noticis”.

(papildināts viss teksts)

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu